radyobir
radyobir

Tolga Zengin yerine Peter Cech...

Siyah-Beyazlılar, 'Arena'ya yıldız yağdırma projesi'nin startını erken verdi... Tolga Zengin'in ağır sakatlığının ardından uzun zamandır kulübün takibinde olan Petr Cech'in Chelsea'den ayrılmak istediğini açıklaması sonrası yönetim, 32 yaşındaki eldivenin transferi için harekete geçti.

26 Mart 2015 11:09 | Kategori:

Süper Lig’de 25. haftayı lider Galatasaray’ın 1 puan gerisinde tamamlayan ve kalan 9 haftanın sonunda şampiyonluğun geleceğine inancı tam olan Beşiktaş Yönetimi, gelecek dönem için transfer çalışmalarına milli aranın girmesiyle birlikte ağırlık verdi. Yeni sezonda taşınacakları Vodafone Arena’ya özellikle Avrupa’da büyük ses getirecek bir kadroyla çıkmayı planlayan Siyah-Beyazlılar’ın, bu doğrultuda ilk olarak Petr Cech üzerine yoğunlaştığı öğrenildi. Thibaut Courtois’nın sezon başında Maviler’e geri dönmesinin ardından gözden düşen Cech’in, "Onun yedeği olarak bir yıl daha geçirebileceğimi sanmıyorum. Sezon sonu ayrılacağım. Resmi teklif gelirse değerlendiririm” açıklamasının ardından Beşiktaşlı idarecilerin, uzun süredir takip ettikleri oyuncu için temaslara hız verdiği bildirildi.

Başkan, sezon sonunu  işaret etmişti

Ara transfer döneminde sık sık İngiltere’ye giden ve kulübün yakın ilişkilerinin olduğu Chelsea’nin maçlarını izleyen Başkan Fikret Orman, temaslarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Hangi oyuncu konusunda görüşmeler yaptığımızı söylemem yanlış olur. Biz, sezon sonu için de çalışma yapıyoruz” diyerek Ada ekibinden takviye konusunda girişimlerinin olduğunu birinci ağızdan duyurmuştu. TFF’nin gelecek sezondan itibaren yabancı kontenjanını 14’e yükseltmesi ve sezonu kapatan Tolga Zengin’in sahalara geri dönüş tarihinin bilinmemesini göz önünde bulunduran yönetimin, bu sebeplerden dolayı Cech için şimdiden nabız yokladığı ifade edildi.

Demba Ba da taksitle alınmıştı

Sözleşmesi gelecek sezon bitecek olan Çek kaleciyi ilk etapta elinden bedelsiz olarak çıkarmayı düşünmeyen Chelsea Yönetimi’nin, iki kulüp arasında son dönemde gelişen ortaklık kapsamında Beşiktaş’a bu konuda kolaylık gösterebileceği konuşuluyor. Sezon başında Siyah-Beyazlılar’a Demba Ba’yı 4 taksitle veren Maviler’in, kendilerinden uzun süredir yoğun talepte bulunan Kara Kartal’a, Çek kaleciyi de uygun bir bedele gönderebileceği düşünülüyor.

Kariyeri kupalarla dolu

2004 sezonundan beri Chelsea’de forma giyen Petr Cech, takımıyla daha önce birçok kez kupa kaldırdı. Maviler ile beraber; 2005, 2006 ve 2010 yıllarında Premier Lig şampiyonluğu yaşayan deneyimli filebekçisi, 2011-12 sezonunda da Şampiyonlar Ligi’nde kupa sevinci yaşadı. Cech, 2005 ve 2007 yıllarında Lig Kupası‘nda, yine 2007’de bu sefer Federasyon Kupası’nda şampiyonluk sevinci yaşamıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI