radyobir
radyobir

Tonlarca yakıt aprona aktı!..

Atatürk Havalimanı'nda 211 numaralı köprünün önünde,Turkish Opet'e ait tankerde yakıt deposu delindi.

11 Ağustos 2015 16:57 | Kategori:

Atatürk Havalimanı’nda uçaklara yakıt sağlayan tankerin alt kısmında bulunan vanaya giden hortumun delinmesi ve kapağın patlaması sonrası tonlarca yakıt aprona yayıldı, itfaiyenin zamanında müdahalesiyle olası bir tehlikenin önüne geçildi.

Olayla ilgili olarak Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Atatürk Havalimanı Başmüdürlüğü yetkililerinin verdiği bilgiye göre, uçaklara yakıt veren Turkısh Opet’e ait 30 tonluk bir tanker seyir halindeyken alt tarafında bulunan vanasındaki hortum delindi. Henüz bilinmeyen bir nedenle delinen hortumdan tazyikle fışkıran yakıt, kapağı da koparınca bir anda aprona tonlarca yakıt yayıldı. Olay üzerine anında tankerin yanına gelen Atatürk Havalimanı İtfaiye ekipleri derhal köpük sıkmaya başladı. Tankerin hemen yanında bulunan THY uçağı ise henüz yolcu almadığı için yerinde bırakıldı. Güvenlik kuvvetleri köpük sıkılan yaklaşık 7 dönümlük apron bölgesinin etrafını çevirerek trafiği durdurdu.

20 TON YAKIT APRONDA
 
Hortumun delinmesi anlarında devreye girmesi gereken emniyet subabı da çalışmayınca 30 tonluk tankerdeki yakıtın kapağının da fırlamasıyla büyük bir bölümü aprona yayıldı. Ekipler çalışması sırasında yakıtın 10 tonluk kısmını başka bir tankere aktarırken geriye kalan 20 ton yakıt aprona boşaldı.

Kazanın ardından olay yerine gelen DHMİ’ye bağlı 4 itfaiye aracından yangın tehlikesine karşılık köpük sıkılarak, müdahale edildi. Daha sonra gelen 2 ayrı itfaiye aracı da kısa sürede köpükleri suyla yıkadı ve apronu temizledi. Yakıtın bulunduğu alandan geçmesi gereken uçaklarda gecikmeler yaşandı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI