radyobir
radyobir

Toplu iğnelerden Zeki Müren tablosu

Toplu iğnelerle çeşitli eserler üreten Tuncay Yurtsever, kullandığı 43 bin iğneyle Zeki Müren'in tablosu yaptı.

19 Nisan 2015 21:33 | Kategori: Kültür & Sanat

Bodrum'da yaşayan sanatçı Tuncay Yurtsever, 43 bin toplu iğneyle Zeki Müren tablosu yaptı. Gümbet Mahallesi'ndeki bir sanat galerisinde, 45 sanatçının katılımıyla açılan sergide, toplu iğneyle resim yapmasıyla tanınan Tuncay Yurtsever de  katıldı.

Tabloyu hiç çizmeden sadece Zeki Müren'in bir fotoğrafına bakarak tamamladığını belirten Yurtsever, "Eseri yaparken Bodrum Zeki Müren Müzesi'ne bağışlamaya karar verdim. Tabloyu bir süre sergiledikten sonra Müze Müdürü Emel Özkan'a teslim edeceğim” dedi.

Serginin açılışına katılan Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürü Emel Özkan da yaptığı konuşmada, eseri Zeki Müren Müzesi'nin en güzel köşesinde sergileyeceklerini söyledi. Özkan, yaklaşık üç ayda tamamlanan tabloyu müzeye kazandıran Yurtsever'e teşekkür etti. Yurtsever ise tablonun Zeki Müren Müzesi'ndeki demirbaşlar arasına girmesinden mutlu olduğunu ifade etti. Sergiyi ziyaret eden sanatseverler, tablo önüne bol bol fotoğraf çektirdi. Sergi, 26 Nisan'a kadar açık kalacak.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI