radyobir
radyobir

Toplu taciz gölgesinde kadınlar karnavalı

Almanya'da Ren Nehri'nin geçtiği kentlerde kutlanan "Weiberfastnacht" yani "Kadınlar Karnavalı" bugün başlıyor. Köln'de yılbaşı gecesi yaklaşık 500 kadının cinsel tacize uğradıkları şikayetiyle polise başvurmasından sonra sıkı güvenlik önlemleri alındı.

04 Şubat 2016 06:30 | Güncelleme :04 Şubat 2016 08:37 | Kategori: Dünya

Taciz vakalarının çoğundan ülkedeki mülteciler sorumlu tutuluyor.

Karnaval, Hrıstiyan aleminde et ve et ürünlerinin yenilmediği, 40 gün süren ve Paskalya’da sona eren oruç döneminin başlangıcı.

Kadınlar Karnavalı’nda kadınlar sembolik olarak iktidarı ele geçiriyor, belediyeleri işgal ediyor, erkeklerin kravatlarını kesiyor ve isterlerse onları öpebiliyor.

Karnavalın başkentleri olarak kabul edilen Köln, Düsseldorf ve Mainz’da rengarenk giysilere bürünen karnavalcılar Perşembe gününden itibaren bir hafta boyunca eğleniyor.

Karnavalın en önemli özelliği rengarenk kostümler. Karnaval çok sayıda turist de çekiyor. Köln'e bir milyona yakın ziyaretçi bekleniyor.

Köln’de yılbaşı kutlamaları sırasında yüzlerce kadının cinsel tacize uğraması ya da eşyasının çalınması nedeniyle sıkı güvenlik önlemleri alındı.

Karnaval kutlamaları boyunca görev yapacak polis memuru sayısı geçen yıla oranla iki kat artırıldı.

Kentte karnaval boyunca yaklaşık 2 bin 500 polis memuru görev yapacak. Geceleri sokaklar daha iyi aydınlatılacak. Karnaval için kentin farklı noklarına yeni güvenlik kameraları konuldu.



Taciz mağdurları için özel yardım ekibi

Olası cinsel taciz vakalarında mağdurlara yardım edecek özel ekipler de oluşturuldu.

Kadınları taciz eden ya da taşkınlık yapan 400 kişi aynı anda gözaltına alınabilecek.

Karakolllarda bu olasılığa karşı hazırlık yapıldı.

Polis, cihatçı kostümü giyen ve oyuncak silah taşıyan karnavalcıları arayabilecek.

Mültecilere karnaval dersi

Bu arada, Köln’de Katolik Kilisesi’ne bağlı yardım kuruluşu Caritas mültecilere karnavalın önemini ve nasıl kutlandığını anlatan bir seminer verdi.

Bu seminerde özetle, "Flörte izin var ama kadınlara dokunmak yasak" mesajı iletildi.

Yetkililer karnaval eğlenceleri sırasında kadınların kravatını kestikleri erkekleri öpseler bile bunun erkeklerin kadınları taciz edebileceği anlamına gelmeyeceğini vurguladı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI