radyobir
radyobir

Trafiği durdurdu, dehşet saçtı!..

Teksas eyaletinin batısında polisin trafikte durdurduğu bir kişi silahıyla dehşet saçtı. Ortalığa ateş açmaya başlayan sürücü 5 kişiyi öldürdü, aralarında üç polisin de bulunduğu 20 kişiyi yaraladı.

01 Eylül 2019 09:11 | Güncelleme :01 Eylül 2019 11:36 | Kategori: Dünya

Kimliği açıklanmayan saldırganın sinyal vermeden dönüş yaptığı için polisler tarafından durdurulduğu bildirildi. Ateş açmaya başladıktan sonra kaçan saldırgan, önce ABD Posta İdaresi’ne ait bir araca el koyarak kaçmaya çalıştı ve kaçarken silahıyla çevresine ateş açmaya devam etti.


Yaklaşık 15 kilometre süren kovalamaca sonunda, bir sinema dışında polis tarafından kıstırılan saldırgan çıkan çatışmada öldürüldü. Kovalamaca Odessa ve Midland kasabaları arasında Dallas kentinin neredeyse 500 kilometre batısında yaşandı.

Polisler ilk olarak iki saldırgan olabileceği uyarısında bulundu, ancak Odessa Emniyet Müdürü Michael Gerke, saldırganın tek başına hareket ettiğini ve Odessa kasabası boyunca sivillere rastgele ateş açtığını söyledi.

Gerke saldırganı "30’lu yaşlarının ortasında bir beyaz” diye tanımlasa da kimliğini açıklamadı. Emniyet müdürü bununla birlikte "hayvan” diye tanımladığı saldırganı tüm emniyet birimlerinin adalet önüne çıkarmaya çalıştığını kaydetti.



Yetkililer zanlının polis tarafından sinyal vermeden geçiş yaptıktan sonra durdurulmasının ardından silahını çıkardığını ve kendisini durduran devriye aracına ateş açtığını söyledi. Daha sonra aracıyla kaçmaya devam eden saldırgan ateş açmaya devam etti ve toplam üç polis memurunu yaraladı. Yaralı polislerin durumları konusunda bir açıklama yapılmadı.

Öldüğü bildirilen beş kişi arasında çatışmada ölen saldırganın olup olmadığı kesinlik kazanmadı.



Saldırganın ateş açtığı araçlardan biri

Dört hafta önce yine Teksas eyaletinin El Paso kentinde bir silahlı saldırgan alışveriş merkezinde sivillere ateş açmış, olayda çoğu Latin Amerika asıllı 22 kişi hayatını kaybetmişti.

Olayın ardından açıklama yapan Başkan Yardımcısı Mike Pence, Trump yönetiminin tüm ülkede yayılan kitlesel saldırılara bir çözüm bulma konusunda iki partiden siyasetçilerle birlikte çalışacağını bildirdi.Başkan Trump’ın kendisi ise El Paso’daki saldırıdan bu yana çelişkili açıklamalar yapıyor. İlk önce silah alanlara geçmiş taramasının sıkılaştırılması gerektiğini savunan Trump daha sonra geri adım atarak mevcut taramaların fazlasıyla sıkı olduğunu savundu. Trump daha sonra da akıl hastalıklarına vurgu yaparak, kitlesel saldırıları önlemek için akıl hastalarına daha fazla tesis açılması gerektiğini savundu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI