radyobir
radyobir

Transfer parasını Soma'ya verdi!..

Defansif orta saha olarak yeşil sahalarda top koşturan 29 yaşındaki Guy Moussi, Birmingham'dan 1 yıl için alacağı 300 bin pound (yaklaşık 1 milyon TL) transfer ücretinin tamamını bağışlama kararı alırken, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenleri de unutmadı.

20 Kasım 2014 08:52 | Kategori:

Alacağı ücretin yarısını kanserle mücadele eden bir vakfa vereceğini açıklayan Guy Moussi, diğer yarısını da Soma’daki maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin ailelerinebağışlama kararı aldı.

MENAJERi DE BAĞIŞLADI

2004-08 yılları arasında Fransa’nın Angers takımında top koşturan Guy Moussi, Everton,Wigan Athletic, Stoke City ve West Bromwich Albion gibi takımlardan teklif almasına rağmen tercihini Nottingham Forest’tan yana kullandı. Yaklaşık 5 yıl burada top koşturan Moussi, geçtiğimiz sezonu Millwall’da kiralık olarak geçirdi. Fransız futbolcunun menajerliğini yapan Muzzi Özcan ve Burhan Aytaç, futbolcunun bu anlamlı hareketi üzerine kayıtsız kalamadı. Muzzi Özcan ve Burhan Aytaç, transfereyardımcı oldukları için alacakları paradanvazgeçerek tıpkı Guy Moussi gibi Soma’yabağışlama kararı aldı.

Soma derinden yaraladı

Moussi, bağış konusunda yaptığı açıklamada, "Soma faciasını yakından takip etmiş, derinden yaralanmış ve ilk transferimde oradaki insanlarayardımcı olmayı düşünmüştüm" dedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI