radyobir
radyobir

Tren perona daldı: 3 ölü, 100 yaralı

ABD'nin New Jersey eyaletine bağlı Hoboken kentindeki tren istasyonunda gara yanaşan trenlerden biri kalabalık bir saatte raydan çıkarak yolcuların beklediği platforma hızlı bir şekilde çarptı. Çarpan trende 3 ölü, 100'den fazla da yaralı olduğu rapor edildi.

29 Eylül 2016 17:55 | Kategori: Dünya

ABC televizyonu, gar yetkililerinden aldığı bilgilere göre tarihi bir eser niteliği taşıyan Hoboken Terminali'nde yaşanan kazada trenin içindeki yolcular arasında 100'den fazla yaralı olduğunu bildirdi. Sonradan yapılan açıklamada ise 3 ölünün bulunduğu belirtildi. Görgü tanıkları da olay yerine pek çok ambulansın geldiğini ve kurtarma ekiplerinin de trende sıkışan yolcuları kurtarmaya çalıştığı aktarıldı.

'HER ZAMANKİNDEN DAHA DOLUYDU'

New York'daki Hudson Nehri'nin hemen karşısında olan Hoboken Terminalindeki kazadan kurtulan bir yolcu olan Bhagyesh Shah, "Herşey bir anda olup bitti. Ama bana saatler gibi geldi. Bir kadının betona gömüldüğünü gördüm. Bazı insanlar da kötü yaralandı" dedi. Birinci ve ikinci vagonlarındna arasında istasyona gelince inmeyi bekleyen yolculardna biri olduğunu söyleyen Shah, "İlk iki vagon her zamankinden daha doluydu. Çünkü insanların işe gelip gitme saatleriydi. Özellikle ilk vagondakiler kötü yaralandı" dedi.

'BİR TÜRLÜ YAVAŞLAMADI'


Çarpma esnasında trenin içinci vagonunda bulunan yolculardan Leon Offengenden, trenin istasyona yanaşırken bir türlü yavaşlayamadığına şahit olduğunu belirtti. Kazadan sonra trenden dışarı çıkan Offengenden, istasyonun çarpmanın etkisiyle çökmeye başladığını, çatıdan kablolar ve suların akmaya başladığını söyledi. ​​CNN'e konuşan Offengenden, çarpma esnasında birinci vagonun mancınıkla fırlatılır gibi diğer vagonlardan koparak platforma doğru savrulduğunu belirtti. ​Görgü tanığı ayrıca etrafından yaralanan insanların küçük yaralar aldığını ancak şoktan ötürü kimsenin kıpırdayamadığını söyledi. Offengenden, 'Çok kaotik bir andı' dedi.

GÜNDE 15 BİN KİŞİ KULLANIYOR

CNN televizyonu, Hoboken tren istasyonunu her gün 15 bin kişinin kullandığını açıkladı. Kazaya neyin sebep olduğu hala bilnmezken istasyona büyük zarar verdiği beliritliyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI