radyobir
radyobir

Trump'a milyonlarca yasadışı oy!..

ABD'nin seçilmiş başkanı Donald Trump 8 Kasım'daki başkanlık seçimlerinde Demokrat aday Hillary Clinton için 'milyonlarca yasadışı oy' kullanıldığını iddia etti.

28 Kasım 2016 12:10 | Kategori: Dünya

Trump, Twitter'dan yaptığı açıklamada " Delegeler kurulunda büyük çoğunluğun oylarını alarak kazanmamın yanı sıra, eğer yasadışı oy veren milyonlarca kişiyi çıkarırsanız halk oyunu da ben kazanırdım" dedi.

Trump ayrıca "Eğer ben 15 eyalet yerine 3-4 eyalette kampanya yapsaydım delegeler kurulu oyları yerine halk oyunu almam çok daha kolay olurdu. Daha kolay ve ikna edici şekilde kazanırdım. Ama küçük eyaletler unutuldu. Virginia, New Hampshire ve Kaliforniya'da ciddi seçmen hileleri yapıldı Medya neden bunları yazmıyor. Ciddi tarafgirlik, büyük sorun" dedi. 

Cumhuriyetçi Trump, 8 Kasım'daki ABD başkanlığı seçimlerde delegelerin oylarının çoğunluğunu alarak kazansa da resmi rakamlara göre Demokrat rakibi Clinton, Trump'tan yaklaşık 2 milyon daha fazla halk oyunu elde etti.

Yeşil Parti'den başkan adayı olarak seçimlere katılan Jill Stein, Trump'ın az bir farkla galip geldiği Wisconsin, Pensilvanya ve Michigan eyaletlerinde, elektronik seçim makinelerinin hacklendiği kaygısıyla, bu eyaletlerde oyların yeniden sayılması için başvuru yapmıştı.

Clinton'ın danışmanlarından Mark Elias cumartesi günü yeniden oy sayımı konusunda Yeşil Parti'nin teklifini desteklemeye hazırlandıklarını söylemişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI