radyobir
radyobir

Trump açık ara önde gidiyor

ABD'de Kasım 2016'da yapılacak Başkanlık seçiminde, Cumhuriyetçi Parti'nin aday adayı olarak yarışa katılan emlak milyarderi iş adamı Trump, anketlerde açık ara önde gidiyor.

29 Ağustos 2015 07:24 | Güncelleme :29 Ağustos 2015 08:07 | Kategori: Dünya

Donald Trump, adaylığını açıkladığı ilk seçim konuşmasında, ülkeye gelen Meksikalıları "hırsız" ve "tecavüzcü" olmakla suçlayarak ayrımcılık ve nefret ifadelerine yer vermesine ve gün geçtikçe siyasi söyleminde daha da sertleşmesine rağmen, son anketlerde açık ara önde gidiyor.

Siyasi rakiplerini eleştiren, Hispanik televizyon kanalından bir gazeteciyi basın toplantısından çıkartan, bir kadın gazeteciyi aşağılayan ve ardındanözür dilemeyen Trump, tüm bu tavırları nedeniyle eleştirilse de Cumhuriyetçi seçmenlerden puan toplamaya devam ediyor.

DİĞER ADAYLARLA ARAYI AÇTI

Quinnipac Üniversitesi'nin kamuoyu yoklamasına göre, 17 aday adayı arasında Trump, Cumhuriyetçi Partili seçmenin yüzde 28'inin desteğini aldı.

Trump'ın en yakın takipçisi yüzde 12'yle eski beyin cerrahı Ben Carson olurken, babası ve ağabeyi ABD başkanlığı yapan eski Florida Valisi Jeb Bush yüzde 7'yle üçüncü sırada yer aldı.

Öte yandan, Quinnipac Üniversitesi'nin anketine katılan Cumhuriyetçi Partili seçmenlerin yüzde 26'sının, Trump'a hiçbir koşulda oy vermeyeceğini belirttiği dikkati çekti.


Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI