radyobir
radyobir

Trump: "Biden tam anlamıyla çıldırmış!.."

Başkan Donald Trump ise Kuzey Carolina eyaletini ziyaret etti. İkinci Dünya Savaşı'nın bitiminin 75. yıldönümü sebebiyle ziyarette bulunan Trump, bu eyaletteki Wilmington kentini İkinci Dünya Savaşı Miras Kenti ilan etti. Wilmington ABD'de İkinci Dünya Savaşı Mirası Kenti sıfatını alan ilk kent oldu.

03 Eylül 2020 09:36 | Kategori: Dünya

Beyaz Saray basın sözcüsü Kayleigh McEnany, ziyaretin herhangi bir siyasi amacı olmadığını söylese de Başkan Trump kente iner inmez Demokrat Partili rakibi Joe Biden’ı eleştirdi.



ABD ekonomisinin Corona virüsü salgını öncesindeki gücünü yeniden kazanmaya başladığını belirten Trump, "Pek çok atılım gerçekleştiriyoruz. Borsa rekor kırıyor” dedi. Rakibi Joe Biden için "tam anlamıyla çıldırmış” ifadesini kullandı.



Başkan Trump'ı Wilmington ziyaretinde bir grup destekçisi karşıladı

Trump: "Amerikalılar yurtdışında faşizmi burada şiddete başvuran çeteler özgürlüklerimizi çiğnesin diye yenmedi”



ABD seçimlerinde çekişmeli eyaletler arasında yer alan Kuzey Carolina’da bir grup savaş muharibiyle bir araya gelen Başkan Trump, "Amerikan savaşçıları kendi sınırlarımız dışında faşizmi ve baskıyı, ülke içinde şiddete başvuran çeteler özgürlüklerimizi çiğnesin diye yenilgiye uğratmadı” dedi.



Trump, Kuzey Carolina eyaletini 2016 seçimlerinde yüzde 3,6 puanlık bir farkla kazanmıştı.

Ancak 15 delege çıkaran eyalette son anketlere göre 2020 başkanlık yarışı çekişmeli geçiyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI