radyobir
radyobir

Trump destekçileri sokakta: "Daha bitmedi"

ABD'de Biden'ın seçim sonuçlarına göre başkan seçilmesinin ardından Trump destekçileri ülke genelinde eylemler düzenliyor.

08 Kasım 2020 08:51 | Kategori: Dünya

ABD'de Donald Trump ile Joe Biden'ın yarıştığı 59. başkanlık seçiminde Biden'ın kazanması, beraberinde tartışmaları da getirdi. 
Sonuçları kabul etmeyen ve kazandığını iddia eden Trump, Demokratların Biden için hile yaptığını savunarak sonuçları yargıya taşıyacağını ilan etti. 

Trump destekçileri de, Trump ve kampanya ekibinin itirazlarına paralel olarak ülke genelinde çeşitli bölgelerde eylem yapmaya başladı. 

Atlanta, Tallahassee, Austin, Bismarck, Boise ve Phoenix gibi kentlerde sokaklara çıkan Trump destekçilerinin silahlı oldukları ve "Daha bitmedi", "Çalmayı bırakın", "Oylar çalınıyor", "Yalan haberler" gibi sloganlar attıkları görüldü. 

Öte yandan, Trump destekçileri ile Biden'ın zaferini kutlayan Demokrat Parti destekçileri zaman zaman karşı karşıya geldi.

Biden'ın zaferini gözyaşlarıyla yorumlayan CNN yorumcusu Jones'un Trump'ı övdüğü röportajı ortaya çıktı

CNN yorumcusu Van Jones, Joe Biden'ın ABD başkanlık seçimlerini kazanmasını gözyaşlarıyla yorumladı ve "Bugün baba olmak daha kolay, bugün çocuklarımıza karakterin, iyi bir insan olmanın önemini anlatmak daha kolay" ifadelerini kullandı. 

Ancak Jones'un kısa bir süre önce Donald Trump'ı övdüğü bir röportajı olduğu ortaya çıktı. Daha önce Trump'ın çoğu etkinliğine katıldığı görülen Jones, röportajında 'Trump'ın siyah toplum için iyi şeyler yaptığını' iddia etmişti. 

Modi'den Biden'a: Sizinle yakın bir şekilde çalışmayı bekliyorum

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Joe Biden ve Kamala Harris'e ayrı ayrı mesajlar yazarak Twitter'dan tebriklerini sundu. Modi, Biden için şunları yazdı: 

"Muazzam zaferiniz için tebrikler Joe Biden. Başkan yardımcısı olduğunuz dönemde Hindistan-ABD ilişkilerini güçlendirmek üzere katkılarınız paha biçilemez ve çok önemliydi. Hindistan-ABD ilişkilerini daha üst seviyeye çıkarmak için sizinle yakın bir şekilde çalışmayı bekliyorum."

Netanyahu'dan Biden'a tebrik: İsrail'in büyük dostu

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, 'İsrail'in büyük dostu' dediği Joe Biden'ı seçimlerde galip gelmesi nedeniyle kutladı.

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Netanyahu, "Tebrikler Joe Biden ve Kamala Harris. Joe, yaklaşık 40 yıldır çok uzun, sıcak kişisel bir ilişkimiz oldu ve seni İsrail'in iyi bir dostu olarak biliyorum. İkinizle de ABD ve İsrail arasında özel işbirliğini güçlendirmek için çalışmayı bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Netanyahu ayrıca, Trump'a da teşekkür ederek "İsrail devletine ve bana kişisel olarak sunduğun arkadaşlık için, Kudüs ve Golan Tepeleri'ni tanıdığın içib, İran'a karşı durduğun için, tarihi barış anlaşmaları için teşekkürler Donald Trump" dedi.

Empire State binası ABD bayrağı renkleriyle aydınlatıldı

Demokratların kalesi olarak görülen New York'ta bulunan Empire State binası, Biden-Harris zaferinin ardından ABD bayrağı renkleriyle aydınlatıldı.

CNN: Damat Kushner, Trump'ı seçim sonuçlarını kabul etmesi için ikna etmeye çalışıyor

Resmi olmayan sonuçlara göre, ABD Başkanlığı seçimini kaybeden Donald Trump'ın baş danışmanı ve damadı Jared Kushner'ın Trump'ı seçim sonucunu kabul etmek için ikna etmeye çalıştığı öğrenildi.

CNN'e konuşan ismini vermeyen kaynaklar, Joe Biden'ın ABD'nin 46'ıncı başkanı seçildiğini reddeden ve seçimin henüz bitmeyen Trump'a damadının müdahale ettiğini söyledi. Jared Kushner'ın Donald Trump'a seçim sonuçlarını kabul etmesi için konuştuğu belirtildi. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI