radyobir
radyobir

Trump - Erdoğan görüşmesinde neler konuşuldu?..

Beyaz Saray, Erdoğan ve Trump arasındaki görüşme konusunda açıklama yaptı. Beyaz Saray, işbirliği güçlendirilecek, görüşmede bölgesel konular ele alındı dedi. Görüşmeyle ilgili açıklama yapan İbrahim Kalın da "Görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesinin önemi teyit edildi." ifadelerini kullandı.

22 Mart 2018 21:39 | Kategori: Dış Politika

Beyaz Saray’dan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında gerçekleşen görüşmeye ilişkin kısa bir yazılı açıklama yapıldı. Beyaz Saray’ın iki cümlelik açıklamasında şöyle denildi:

‘Başkan Donald Trump, NATO müttefiki ve stratejik ortak olarak iki ülke arasındaki güçlü ilişkinin önemini teyit etmek ve bölgesel gelişmelere ilişkin görüş alışverişinde bulunmak üzere bugün Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüştü. İki lider ortak stratejik sorunlara ilişkin işbirliğini kuvvetlendirecek çabaları sürdürmeyi ve iki ülkenin de ilişkileri etkileyen kaygılarını gidermeyi taahhüt ettiler.’

İBRAHİM KALIN'DAN AÇIKLAMA

Görüşmeye ilişkin bir açıklama da Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan geldi.

Kalın'ın açıklamalarından satır başları;

Görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesinin önemi teyit edildi.

İki lider, müşterek stratejik sınamalar karşısında daha yakın iş birliği yapmak için atılan adımların sürdürülmesi ve ikili ilişkileri olumsuz etkileyen hassasiyetlerin giderilmesi hususlarında mutabık kaldı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI