radyobir
radyobir

Trump'ı kızdıran yetkili izne ayrıldı

Corona virüsü konusunda Başkan Donald Trump'a karşı direne bilim adamlarının olduğu yönünde komplo teorilerini gündeme getiren ABD Sağlık Bakanlığı yetkilisi Michael Caputo iki ay izne ayrıldı.

17 Eylül 2020 09:14 | Kategori: Dünya

ABD Sağlık ve İnsani Hizmetler Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Caputo’nun kendi sağlığına ve ailesine odaklanacağı belirtildi.

Siyasi bir atama olan ve Başkan Donald Trump’a sadık bir isim olarak bilinen Michael Caputo bakanlığın baş sözcüsü görevindeydi. Sağlık sektöründe bir tecrübesi olmayan Michael Caputo, geçtiğimiz hafta sonu ABD Hastalıkları Önleme ve Kontrol Merkezi’nin (CDC) haftalık bilimsel yayını üzerinde editoryal denetimi ele geçirme girişiminde bulunduğu haberleriyle gündeme gelmişti.

Caputo, Facebook sayfasında yer alan görüntülü bir kayıtta, hükümet kurumlarında görev yapan bilim adamlarının Başkan Trump’a karşı direnişte olduklarını iddia etmiş, CDC’de çalışan araştırmacıları Başkan Trump’ın seçimi kazanmasını önlemek amacıyla komplo kurmakla suçlamıştı.

Michael Caputo, 31 Temmuz günü Sağlık Bakanlığı bünyesinde yapılan podcast yayınında hükümetteki Demokratlar’ı ve medyayı hedef alarak başkanı cezalandırmak için aşının bulunmasını istememekle suçlamıştı.

Facebook sayfasındaki canlı yayında ABD Hastalıkları Önleme ve Kontrol Merkezleri (CDC) içinde Trump'a karşı bir direniş birimi olduğunu iddia eden Caputo, 3 Kasım'daki seçimleri Trump'ın kazanması halinde, onun rakibi olan Joe Biden'ın seçimde yenilgiyi kabul etmeyeceğini düşündüğünü söylemiş, seçimden sonra şiddet olaylarının yaşanacağını söylemişti.

Washington Senatörü Patty Murray, Caputo’nun istifa etmesi gerektiğini söylemiş, Cumhuriyetçi senatörlerse konuyla ilgili olarak sessiz kalmayı tercih etmişti.

Medya tecrübesi olan asker kökenli Michael Caputo, Trump’ın 2016 seçimi kampanyası sırasında New York eyaletinde Cumhuriyetçi Parti ön seçiminde kazandığı zaferde önemli rol oynamıştı.

Michael Caputo, Rusya’nın 2016 seçimlerine müdahale ettiği iddialarına ilişkin Kongre’deki soruşturmayı engellemek, tanıklara gözdağı vermek ve yanlış beyanda bulunmak suçlarından 40 ay hapis cezası alan ancak Başkan Trump tarafından affedilen Roger Stone’la kardeş ilişkisine sahip olduğunu söylemişti.

2017 yılında Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu’ndaki oturumda Roger Stone için "Benim ağabeyim gibi. Çok farklıyız ancak kendisini çok seviyorum” demişti.

Caputo aynı zamanda Başkan Trump hakkındaki azil soruşturmasının büyük bir komplo olduğunu iddia eden "Ukrayna Uydurması” adlı kitabın da yazarı.

Kitabın satıldığı Amazon sayfasında kitaba ilişkin tanıtım yazısında "Demokratlar Başkan Trump’ın 2016 zaferini Rusya soruşturmaları ve Ukrayna azil süreciyle geri almaya çalışıyor. Başkan’ın Ukrayna Cumhurbaşkanı’ndan soruşturma açılmasını istemekte haklı olduğunu biliyorum. Çünkü Demokratlar orada boğazına kadar yolsuzluğa batmış durumda” ifadeleri yer alıyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI