radyobir
radyobir

Trump'ın ABD-Meksika sınırı için yeni planı 'Güneş duvarı'

ABD Başkanı Donald Trump, Meksika sınırına inşa etme vaadinde bulunduğu duvarla ilgili "yeni bir fikri" olduğunu açıkladı.

22 Haziran 2017 05:47 | Kategori: Dünya

Iowa'da halka seslenen Trump, duvarı güneş panelleriyle kaplayabileceklerini söyledi.

Trump "Benzersiz bir şey düşünüyoruz. Güney sınırından bahsediyoruz. Çok güneşli, çok sıcak. Duvarı bir güneş duvarı olarak inşa etmeyi düşünütoruz. Böylece duvar, enerji üretip kendi maliyetini çıkaracak. Bu sayede Meksika'da duvar için çok daha az para ödemek zorunda kalacak. İyi değil mi?" dedi.

Planın kendisine ait olduğunu belirten Trump "İyi bir hayal gücü değil mi? İyi değil mi? Benim fikrim" dedi.

Ancak çeşitli şirketlerin duvar için sunmuş olduğu projelerde, güneş panelleri yer alıyordu.

İç Güvenlik Bakanlığı'nın duvar ile ilgili tasarım çağrılarına yaklaşık 200 şirketin cevap vermiş olduğu belirtiliyor.

Las Vegas'tan Gleason Partners adlı şirketin önerdiği tasarım, çelik, çimento ve güneş panellerinden oluşuyor.



Ayrıca Wall Street Journal'da Mart ayında yayınlanan bir makalede iki akademisyen Meksika sınırına inşa edilmesi planlanan duvara güneş panelleri yerleştirilmesini önermişti.

Trump seçim kampanyası boyunca, yasa dışı göçü ve uyuşturucu ticaretini durdurmak amacıyla ABD ve Meksika arasına "büyük, güzel bir duvar" inşa etme vaadinde bulunmuştu.

Trump duvarın parasını Meksika hükümetinden alacaklarını söylemiş ancak Meksika bunu reddetmişti.

Trump Nisan ayında ise, Kongre'ye sunduğu bütçe tasarısından Meksika sınırına örmek istediği duvar için talep ettiği ödeneği çıkarmıştı.


Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI