radyobir
radyobir

Trump'ın çıplak heykelleri apar topar kaldırıldı

ABD'nin farklı eyaletlerindeki parklara bir gecede yerleştirilen çıplak Donald Trump heykelleri pek çok kişinin ilgi oldağı oldu. Heykel eylemini yapanlar Cumhuriyetçi başkan adayı Trump için 'kral çıplak' mesajını vermek istediklerini söylüyor.

21 Ağustos 2016 07:00 | Güncelleme :21 Ağustos 2016 09:00 | Kategori: Dünya



Donald Trump'ın gerçek boyutlarında çıplak heykelleri bir gecede ABD'nin New York, Los Angeles, Seattle, San Francisco ve Cleveland parklarında belirdi.



Heykel eylemini düzenleyenler INDECLINE adlı anarşist kollektifi.



INDECLINE yazılı açıklamasında, "Bu heykeller aracılığıyla ABD tarihinin en çok nefret edilen siyasetçilerinden birisinin iğrenç iç yüzünün fiziki yansımasını herkese göstermek istedik" deniyor.



Yüzlerce kişi heykellerle birlikte farklı farklı pozlar vererek fotoğraflar çektirdi.



Kimileriyse heykeli taklit etmeyi tercih etti...



Eylem ABD genelinde büyük ses getirdi ve çok sayıda medya kuruluşu heykellerin haberini yaptı.



Ancak New York Park İdaresi, heykellerin izinsiz yerleştirildiğini açıklayarak çıplak Trump heykellerini söktü. İdare'nin açıklamasında "New York Parklar İdaresi, her türlü izinsiz heykel projesine karşı harekete geçer" dendi.



Donald Trump'ın resmi seçim kampanyası tarafından henüz heykellerle ilgili bir açıklama yapılmadı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI