radyobir
radyobir

Trump'ın hedefinde Fauci var!..

ABD Başkanı Donald Trump, ülkede bulaşıcı hastalıklarla mücadele konusundaki en kıdemli isimlerden biri olan ve kendisinin salgını ele alış biçimini eleştiren Anthony Fauci'yi görevden alabileceğini belirtti.

02 Kasım 2020 09:34 | Kategori: Dünya

Trump her gün onbinlerce kişinin koronavirüse yakalanması ve salgının hız kazanmasına rağmen ABD'nin koronavirüs ile mücadelede "dönemeçi açtığını" ifade etti. ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Fauci, ise Trump'ın bu açıklamalarını eleştiriyor

ABD'nin en saygın sağlık uzmanlarından Fauci, Washington Post'a Cuma günü yaptığı açıklamada, "Çok acı çekeceğiz. Bu pek iyi bir durum değil. Sonbahar ve kış mevsimine giriyoruz ve yapılanlar yanlış şekilde yapıldı, insanlar evlerinde toplanmaya başladı. Daha kötü bir durumda olamazdık" dedi.

Trump, Miami bölgesindeki Opa-Locka havaalanında gece geç saatlerde düzenlenen bir seçim mitinginde virüsle mücadelesini savunurken, "Fauci'yi görevden al" şeklinde slogan atıldı.

Trump, sloganlara yanıt olarak, "Kimseye söylemeyin, ama seçimden sonra biraz beklememe izin verin" dedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI