radyobir
radyobir

Trump: "Maske takmayacağım"

ABD Başkanı Donald Trump, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi CDC'nin yeni araştırmalar ışığında, halka tıbbi standartlarda olmayan basit kumaş maskelerin gönüllü olarak takılmasını tavsiye ettiğini söyledi.

04 Nisan 2020 09:47 | Kategori: Dünya

Trump "Son çalışmalardan, belirti göstermeyen insanlardan geçişlerin, salgının yayılmasında daha önce bildiğimizden daha büyük bir rol oynadığını öğrendik" dedi.

Ancak Trump, maske takmanın gönüllü olacağını belirtti ve "Ben takacağımı sanmıyorum" dedi.

ABD Başkanı ayrıca, CDC'nin, tıbbi maskelerin kullanımını önermediğini, bunların sağlık çalışanlarına verilmesi gerektiğini de vurguladı.

Ülkenin başlıca kamu sağlığı yetkilisi Jerome Adams da "koronavirüs kapanların önemli bir miktarının belirti göstermediğini ve göstermeden önce birçok kişiye bulaştıklarını gösteren yeni kanıtların" bu kararın alınmasını berarebinde getirdiğini belirtti.

"Burada mesele benim sizi, sizin de beni korumanız" diyen Adams, maske takanların, maskeyi yüzlerine takmadan önce mutlaka ellerini yıkamaları gerektiğini hatırlattı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI