radyobir
radyobir

Trump sosyal medya platformu kuracak

ABD'nin bir önceki Başkanı Donald Trump, kendisini platformlarından çıkaran Twitter ve Facebook gibi "Büyük Teknoloji şirketlerine karşı koymak" için TRUTH Social adlı kendi sosyal medya uygulamasını çıkaracak.

21 Ekim 2021 07:02 | Kategori: ABD

Şirketlerin yaptıkları yazılı açıklamaya göre, hakikat anlamına gelen TRUTH Social platformu, Trump Media and Technology Group (TMTG) ile özel amaçlı bir satın alma şirketinin birleşmesiyle kurulacak yeni bir şirket tarafından oluşturulacak.

Trump yazılı açıklamada, "Taliban'ın Twitter'da çok büyük bir varlık gösterdiği fakat favori Amerikan Başkanınızın susturulduğu bir dünyada yaşıyoruz. Bu, kabul edilemez" dedi.

Açıklamasının devamında Trump, "TRUTH Social'dan ilk HAKİKATİMİ pek yakında göndereceğim için çok heyecanlıyım. TMTG, herkese söz hakkı verme misyonuyla kuruldu. Fikirlerimi TRUTH Social üzerinden yakında paylaşmaya başlayacağım ve Büyük Teknoloji şirketlerine karşı koyacağım için heyecanlıyım" dedi.

Basın açıklamasına göre, beta sürümü gelecek ay başlatılmaya hazır durumda olan Trump'ın yeni sosyal medya platformunun piyasaya tam sürümü 2022'nin ilk çeyreğinde olacak. Sosyal medya uygulamasının kuruluşu TMTG'nin üç aşamalı planının ilk ayağını oluşturuyor. Şirketin bir sonraki planıysa eğlence, haber ve podcast içeriklerini sağlayacak ve abonelik yöntemiyle çalışacak ısmarlama video paylaşım hizmeti TMTG+'yı oluşturmak.

Trump, 6 Ocak'taki ABD Kongre Binası baskını sırasındaki sosyal medya paylaşımları nedeniyle Twitter, Facebook ve diğer platformlardan men edilmişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI