radyobir
radyobir

Trump: "Türkiye'yi seviyorum, Erdoğan ile iyi anlaşıyorum"

NATO zirvesi için Londra'da bulunan ABD Başkanı Trump, Türkiye ile ilişkilerinin ne kadar iyi olduğunu anlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'la iyi anlaştığını söyleyen Trump, Türkiye'nin Bağdadi operasyonunda kendilerine çok yardımcı olduğunu belirtti.

03 Aralık 2019 14:07 | Kategori: Dış Politika

İngiltere'nin başkenti Londra'da başlayacak NATO zirvesi öncesi Genel Sekreter Jens Stoltenberg ile bir araya gelen ABD Başkanı Donald Trump, Fransa, Ukrayna, İngiltere, Suudi Arabistan ve Kuzey Kore ilişkilerinin yanı sıra Türkiye'ye ye de değindi. Türkiye'yi sevdiğini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile iyi anlaştığını söyleyen Trump, Türkiye'nin kendilerine desteğini övdü.

Türkiye'nin IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi'nin yakalanması operasyonunda çok yardımcı olduğunu anlatan, "Daha iyisini yapamazdı, daha fazla destek veremezdi" diyen Trump, "Suriye'deki operasyonu sonrası NATO üyesi olarak kalmalı mı?" sorusuna ise bunun üyeler arasında tartışılacak bir mesele olduğunu söyleyerek yanıt verdi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI