radyobir
radyobir

Trump ve Putin IŞİD'e karşı anlaştı!..

ABD Başkanı Donald Trump'ın başkanlık koltuğuna oturduktan sonra Rusya lideri Vladimir Putin ile gerçekleştirdiği ilk telefon görüşmesinde terör örgütü IŞİD'e karşı birlik olma kararı çıktı.

29 Ocak 2017 08:18 | Kategori: Terör

45 dakika süren telefon görüşmesi hakkında Kremlin Sarayı şu açıklamayı yaptı: "Telefon görüşmesinde iki lider de istikrarlı ve gelişen ikili ilişkiler görmek istediklerini söyledi. İki lider, ilişkileri ‘eşit seviyede’ geliştirmek kararını aldı.

Görüşmede özellikle Ortadoğu bölgesinde yaşanan olaylara geniş yer ayrıldı. Büyük tehdit haline gelen uluslararası terörizm ile mücadele üzerinde duruldu.

Rusya ile ABD’nin, aralarında gerçekçi bir işbirliği başlatarak IŞİD ve diğer terör örgütlerinin üstesinden birlikte gelinmesi gerektiği tespitinde bulunuldu.

Telefon görüşmesi sırasında ayrıca İran, Kuzey Kore, Ukrayna krizi ve nükleer silahlar konularına da değinildi. ”     

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI