radyobir
radyobir

TSK'dan 195 personel ihraç edildi

Milli Savunma Bakanlığı, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 195 personelin ihraç edildiğini açıkladı.

28 Ekim 2016 12:46 | Kategori: TSK

Milli Savunma Bakanlığı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada "Milli Savunma Bakanlığı kararıyla FETÖ/PDY soruşturması kapsamında KKK ve Dz.KK'ndan 195 personel ihraç edildi" denildi.

​İhraç edilen personelin 158'inin subay olduğu belirtildi. Öte yandan, Jandarma Genel Komutanlığı'ndan, Gülen cemaati ile iltisakı veya irtibatı olduğu değerlendirilen, 42'si subay, 56'sı astsubay, 30'u uzman jandarma çavuş, 17'si uzman erbaş ve 8'i memur olmak üzere toplamda 153 personel görevden uzaklaştırıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan ise, yine Gülen cemaati ile iltisakı veya irtibatı olduğu değerlendirilen, 52'si subay, 58'i astsubay, 1'i uzman erbaş, 1'i de memur olmak üzere toplamda 112 personel görevden uzaklaştırıldı.



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI