radyobir
radyobir

TTB Merkez Komitesi üyeleri gözaltında!..

Twitter hesabından Afrin harekâtı için "Savaş bir halk sağlığı sorunudur" diyen Türk Tabipleri Birliği yöneticileri hakkında bu sabah saatlerinde gözaltı işlemleri başlatıldı. Ankara merkezli 8 ilde başlatılan operasyon kapsamında gözaltı, arama ve el koyma işlemlerine devam edildiği belirtildi. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, "Bakanlık olarak dün Merkez Konsey üyelerinin görevine son verilmesi amacıyla dava açtık" dedi. Gözaltıları protesto etmek için TTB önünde toplanan kalabalığı polis uzaklaştırmak istedi. Grup ile polis arasında arbede yaşandı.

30 Ocak 2018 08:37 | Güncelleme :30 Ocak 2018 11:35 | Kategori:

TTB Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel, Sezai Berber, Sinan Adıyaman, Selma Güngör, Şeyhmus Gökalp, Hande Arpat, Ayfer Horasan, Taner Gören, Funda Obuz, Yaşar Ulutaş ve Nazım Yılmaz'ın gözaltı listesinde olduğu belirtiliyor. Genel Başkan Prof. Dr. Raşit Tükel'in Ankara'da gözaltına alındığı öğrenildi. İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Eskişehir'de gözaltı işlemlerinin yapıldığı belirtiliyor.

ESKİŞEHİR VE ADANA GÖZALTILAR

TÜRK Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyelerinden Eskişehir Tabipler Odası eski Başkanı Dr. Bülent Nazım Yılmaz, Eskişehir'de gözaltına alındı. Kentte pratisyen hekim olarak görev yapan Dr. Yılmaz, evinde yapılan aramanın ardından TEM Şubesi’ne getirildi. Bülent Nazım Yılmaz’ın buradaki işlemlerinin ardından Ankara’ya götürüleceği belirtildi. Merkez Konseyi üyesi Dursun Yaşar Ulutaş ise Adana'da gözaltına alındı. Gazipaşa Aile Sağlığı Merkezinde görevli Ulutaş'ın evinde ve çalıştığı yerde arama yapıldı. Ulutaş'ın da soruşturmanın sürdüğü Ankara'ya gönderileceği öğrenildi.  

ARBEDE ÇIKTI

TTB önünde toplanan kalabalığı polis uzaklaştırmak istedi. Grup ile polis arasında arbede yaşandı.

BAKAN DEMİRCAN'DAN AÇIKLAMA: GÖREVDEN ALINMALARI İÇİN DAVA AÇTIK

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Türk Tabipleri Birliğine yönelik soruşturmaya ilişkin, "Tabipler Birliği, Türk tabiplerini temsil eder noktada değildir. Böyle bir açıklamayı yapmaya hakkı yoktur. Büyük yanlış yapmıştır. Gereken de hukuk nezdinde yerine getirilecektir" dedi.  Bakan Demircan bakanlıkta gerçekleştirilen bir toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Demircan, TTB tarafından yayınlanan bildirinin tüm sağlık camiasını yaraladığını ifade etti. Bakan Demircan "TTB'nin bir şeyler ima eder gibi bir bildiri yayınlaması hepimizi yaraladı. Bu milletin karşı karşıya kaldığı saldırılara karşı yapılmış basit bir açıklama olarak algılanmaması gerekir. Böyle bir zamanda, böyle bir açıklama yapmanın hukuki bir sorumluluğu da vardır, bu açıklamadan sonra hukuk harekete geçmiştir ve yasal işlem başlatılmıştır. TTB, Türk tabiplerini temsil eder noktada değildir. Böyle bir açıklamayı yapma hakları yoktur. Ayrıca Bakanlık olarak dün Merkez Konsey üyelerinin görevine son verilmesi amacıyla dava açtık. TTB yasası bize denetleme görevi veriyor, biz de bu konuda gerekeni yaptık" şeklinde konuştu.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan konuyla ilgili açıklamada ''Başsavcılığımızca Türk Tabibleri Birliği yetkilileri hakkında 3713 sayılı Kanun uyarınca yapılmakta olan soruşturma kapsamında 11 yönetici hakkında gözaltı kararı verilmiş olup  Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi görevlilerince yasal işlemler bu sabah itibarıyla başlatılmıştır'' denildi.  

TTB'NİN AÇIKLAMASI NEYDİ?

TTB'den yapılan açıklamada şu ifadeler yer almıştı: Biz hekimler uyarıyoruz: Savaş, doğada ve insanda tahribat yapan, toplumsal yaşamı tehdit eden, insan eliyle yaratılan bir halk sağlığı sorunudur.Her çatışma, her savaş; fiziksel, ruhsal, sosyal ve çevresel sağlık açısından onarılmaz sorunlara yol açarak büyük bir insani dramı da beraberinde getirir.Yaşatmaya ant içmiş bir mesleğin mensupları olarak, yaşamı savunmanın, barış iklimine sahip çıkmanın birincil görevimiz olduğunu aklımızdan çıkarmıyoruz.Savaşla baş etmenin yolu, adil, demokratik, eşitlikçi, özgür ve barışçıl bir yaşam kurmak ve bunu sürekli kılmaktır. Savaşa hayır, barış hemen şimdi.

SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Afrin bölgesinde başlatılan Zeytin Dalı harekâtına ilişkin 'savaş bir halk sağlığı sorunudur' tanımlaması yapan TTB Merkez Konseyi üyesi 11 kişi hakkında soruşturma başlatmıştı.

Başsavcılık, "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ve devletin yargı organlarını alenen aşağılama" ve "Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçlamalarından soruşturma başlattı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI