radyobir
radyobir

TÜBİTAK'ta çalışan 9 mühendis tutuklandı

Kocaeli'de, FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nda (TÜBİTAK) çalışan 13 mühendisten 9'u tutuklandı.

24 Şubat 2017 08:10 | Kategori:

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Kocaeli, İstanbul ve Ankara'da belirlenen adreslere eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 24 şüpheliden 13'ünün emniyetteki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, daha sonra adliyeye sevk edildi.

Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden İ.S, M.S, E.K, C.D, O.G, M.O, L.Ö.Y, O.K. ve F.K. tutuklanırken, diğerler şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kocaeli merkezli 3 ilde, 16 Şubat'ta FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda, aralarında daha önce işten çıkarılanların da yer aldığı TÜBİTAK çalışanı 24 kişi gözaltına alınmıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI