radyobir
radyobir

TÜFE YÜZDE 8.86

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Eylül ayı enflasyonunu açıkladı. TÜFE Eylül ayında yüzde 0,14 oldu. Beklentiler yüzde 0,49 olacağı yönündeydi. Yıllık TÜFE ise yüzde 8,86 olarak gerçekleşti. Böylece yıllık TÜFE 5 ay sonra ilk kez yüzde 9'un altına geriledi. Yıllık Yİ-ÜFE ise yüzde 9,84 oldu.

03 Ekim 2014 10:40 | Kategori: Ekonomi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) eylül ayına ilişkin TÜFE ve Yİ-ÜFE verilerini açıkladı.
Buna göre, aylık bazda TÜFE yüzde 0,14, Yİ-ÜFE yüzde 0,85 artarken, yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 8,86, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 9,84 olarak gerçekleşti. Böylece yıllık TÜFE 5 ay sonra ilk kez yüzde 9'un altına düştü. 
Eylül ayı itibarıyla 12 aylık ortalamalara göre enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 8,54, yurt içi üretici fiyatlarında ise yüzde 9,84 artış gösterdi.

BEKLENTİLERİN ALTINDA

Ekonomistler ise Eylül ayı enflasyonunda daha yüksek rakamlar bekliyordu. AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, eylülde TÜFE'de yüzde 0,48 artış öngörmüşlerdi. Ankete katılan 22 ekonomistin eylül ayı için enflasyon beklentileri, en yüksek yüzde 1 ve en düşük ise yüzde 0,24 aralığında yer almıştı. Öte yandan, ekonomistlerin yıl sonu enflasyon beklentilerinin ortalaması da yüzde yüzde 9,24 olarak belirlenmişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI