radyobir
radyobir

Bölgeye komandolar indirildi

Tunceli'de sürdürülen operasyonla ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Tunceli- Elazığ karayolunda PKK'lı teröristler yola yerleştirdikleri patlayıcıyı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirdi. Hain saldırıda 3 asker şehit oldu. Bölgeye komandolar indirildi. Kobra helikopterleri teröristlerin kaçış güzergahını bombalıyor. Teröristlerin 200 kilo bomba kullandığı belirlendi. PKK'lılara yönelik operasyon genişliyor.

22 Nisan 2016 11:31 | Güncelleme :22 Nisan 2016 15:43 | Kategori: Terör

Tunceli-Elazığ Karayolu'nun 25'inci kilometresinde bulunan Göktepe Köyü mevkiinde, PKK'lıların yola tuzakladığı patlayıcının uzaktan kumanda ile infilak ettirilmesi sonucu meydana gelen patlamada 2'si uzman çavuş ve 1 er olmak üzere toplam 3 asker şehit oldu. 

Patlamanın meydana geldiği Tunceli-Elazığ Karayolu'nda büyük bir çukur oluşurken, patlama nedeniyle karayolu trafiğe kapatıldı. Karayolunun trafiğe kapatılması nedeniyle de yolun her iki tarafında uzun araç kuyruğu oluştu. Karayoluna patlayıcı yerleştiren ve olay sonrası kaçan PKK'lıların yakalanarak etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlatılan operasyon kapsamında, sikorsky helikopterlerle olay bölgesine çıkan bütün vadi ve dağlık alana asker indirildi. Kobra helikopterlerle de PKK'lıların kaçış güzergahı yoğun bombardıman altına alındı. 

EN AZ 200 KİLO PATLAYICI KULLANILMIŞ

Tunceli’de PKK’lıların karayoluna tuzakladığı ve 2 uzman çavuş ile 1 erin şehit olduğu bombalı saldırının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Güvenlik güçleri olay yerinde yaptıkları ilk incelemede teröristlerin saldırıda en az 4 büyük mutfak tüpü içine, plastik patlayıcı ve amonyum nitrattan oluşan 200 kilo patlayıcıyı infalak ettirdiği belirlendi. Teröristlerin tuzakladıkları patlayıcıyı uzaktan kumanda ile infilak ettirmek için yaklaşık 1 kilometrelik kablo bağlantısı yaptığı tespit edildi. Şiddetli patlamada karayolunda 2 metre derinliğinde, 5 metre genişliğinde çukur oluştu.

Bombalı saldırıda şehit olan askerlerin Mazgirt İlçesi’ne bağlı Akpazar Jandarma Karakolu Komutanlığı’nda görevli oldukları belirtildi.

OPERASYON GENİŞLETİLDİ

Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin 2 kişi oldukları tahmin edilirken, bunları etkisiz hale getirmek için operasyonlar genişletildi. Saldırıdan sonra kaçan teröristlerin kaçış güzergahlarına Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı’ndan kalkan Sikorsky helikopterlerle özel eğitimli birlikler indirilerek, bölge çembere alındı. Tunceli Valiliği’nden yapılan konuya ilişkin açıklama şöyle:

"İlimiz Tunceli-Elazığ karayolu Göktepe Mevkii’nde saat 10. 00 sıralarında yol devriye kontrolü yapan zırhlı askeri aracın geçişi sırasında; BTÖ’ce daha önce yola döşenmiş patlayıcının patlatılması sonucu, araçta bulunan 3 kahraman askerimiz şehit olmuştur. Yaralımız bulunmamaktadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı dileriz. Bölgede terörist unsurlara yönelik geniş çaplı operasyon başlatılmıştır."

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI