radyobir
radyobir

Türk Büyükelçi, İran medyasını yalanladı

Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin, İran medyasında yer alan Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmasıyla ilgili haberlerin tam olarak gerçeği yansıtmadığını söyledi.

22 Ekim 2016 09:02 | Kategori: Dış Politika

İran Dışişleri Bakanlığı tarafından çağrıldığı iddialarına ilişkin AA'ya konuşan Tekin, 13 Ekim Perşembe günü Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da yapılan Türkiye-KİK Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda bir ortak bildiri kabul edildiğini hatırlattı. Tekin, İran Dışişleri Bakanlığı'nın kendisini bu konuyla ilgili geçen hafta cumartesi günü bakanlığa çağırdığını ve konuya ilişkin görüşlerini paylaştığını ifade etti.

Türk Büyükelçi, İran Dışişleri'ne çağırıldı Kendisinin pazar günü bakanlığa giderek konuyla ilgili bilgilendirmede bulunduğunu belirten Tekin, şöyle konuştu: "İran Dışişleri Bakanlığı tarafından geçen hafta çağrılmam, dün, İran medyası tarafından 'Bazı Türk devlet adamlarının Musul ile ilgili İran'ı hedef alan açıklamaları hakkında Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi, İran Dışişleri Bakanlığı tarafından çağrıldı' şeklinde servis edildi.

Oysa Dışişleri Bakanlığı'nda yaptığım görüşmenin bu konuyla bir ilgisi yoktur. Üstelik görüşmenin zamanlamasıyla ilgili de yanlış bir izlenim uyandırılmıştır." İran devlet televizyonu, Tekin’in "Bazı Türk yetkililerin bölgedeki gelişmelerle ilgili yaptığı gerçek dışı açıklamalar" nedeniyle Dışişleri Bakanlığı’na çağırıldığını duyurmuştu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI