radyobir
radyobir

Türk diplomatlardan İsviçre'ye iltica talebi

Diplomatik pasaporta sahip pek çok Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının İsviçre'den iltica talebinde bulunduğu belirtildi. İltica talebinde bulunanlar arasında Bern Büyükelçiliği eski Büyükelçi Vekili Volkan Karagöz'ün de olduğu iddia ediliyor.

09 Mart 2017 08:46 | Kategori: Dünya

İsviçre’nin saygın gazetelerinden Tages Anzeiger’in manşetten verdiği habere göre, eski Büyükelçi Vekili Volkan Karagöz hem kendisi, hem de ailesi için İsviçre’den iltica talebinde bulundu.

Gazete, isim vermeden bazı İsviçreli siyasilerin, İsviçre’nin Volkan Karagöz’e iltica vermesi durumunda, İsviçre ile Türkiye arasında hem siyasi hem ekonomik krize yol açabileceğinden duydukları endişeyi dile getirdi ve birçok başka Fethullah Gülen taraftarının da İsviçre’den iltica talebinde bulunabileceğini ima etti.

Federal Hükümet (Bundesrat) ise, bazı diplomatik Pasaportlu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Pazartesi günü İsviçre’de iltica talebinde bulunduğunu doğrularken, daha fazla detay açıklamayacağını bildirdi. Hükümet, "Birkaç münferit başvurudan ibarettir" yorumunda bulundu.

Türkiye'nin Bern Büyükelçiliği eski Büyükelçi Vekili Volkan Karagöz, Şubat ayında FETÖ mensubu olduğu gerekçesi ile görevden alınmış ve Ankara’ya çağrılmıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI