radyobir
radyobir

Türk dizileri Cannes'da görücüye çıkıyor

Fransa'nın Cannes kentinde bugün başlayan MIP TV 2016 fuarına Türk dizi film sektöründen 20 firma katılıyor.

04 Nisan 2016 06:03 | Kategori: Medya

Dünyanın en büyük televizyon endüstrisi fuarlarından biri olarak kabul edilen MIPTV2016 TV ve  Dijital İçerik Fuarı Fransa'nın Cannes kentinde başladı.

Cannes'daki Kongre ve Festival Sarayı'nda düzenlenen fuara televizyon ve dizi sektöründen bin 632 firma 3 bin 915 temsilcisiyle katılıyor.

Yaklaşık 11 bin kişinin ziyaret etmesi beklenen fuara Türkiye'den 20 TV ve prodüksiyon firması projelerini paylaşmak için geldi.

Bu yıl Almanya'nın onur konuğu olduğu organizasyonda televizyon, film, dijital içerik ve eğlence sektörünün temsilcilerinin işbirliği ve dağıtım anlaşmaları imzalaması bekleniyor.

"Hayranların gücü" temasının kullanıldığı fuar boyunca sektöre ilişkin bilgilerin paylaşılacağı konferans ve sunumlar gerçekleştirilecek.

Fuarda, Türkiye'den ATV'de yayınlanan "Kırgın Çiçekler" dizisi ve FOX TV'nin dizisi "Kördüğüm" görücüye çıkacak.

Türkiye'deki televizyon sektörü, dünyada 75 ülkede yaklaşık 400 milyon izleyicisiyle Avrupa'nın en büyük ve en hızlı gelişen pazarı olarak ön plana çıkıyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI