radyobir
radyobir

Türk imamlara vize engeli

Belçika'da görev yapmak için uzun süreli vize başvurusunda bulunan dört Türk imamın bu talebi reddedildi.

16 Mart 2017 07:52 | Kategori: Dış Politika

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre, Belçika Türk vatandaşı dört imamın uzun süreli vize talebini reddetti. Ülke basınında yer alan haberlere göre Belçika Yabancı Uyuşmazlıkları Konseyi, vize talebini geri çeviren uyumdan sorumlu müsteşar Theo Francken'in bu kararına destek verdi.

İlgili haberlerde, Francken'in devlet tarafından tanınmayan camilerde vaaz vermek istedikleri gerekçesi ile bu yıl içinde 12 Türk imamın vize başvurusunu kabul etmediğine de yer verildi. Belçika basını Francken'in imamların vize başvurularını değerlendirirken, görev almak istedikleri camilerin devlet tarafından tanınıp tanınmadığını gözönünde bulundurarak, buna göre karar verdiğini ve tanınmayan camilerle ilgili tavrının da Yabancı Uyuşmazlıkları Konseyi'nce desteklendiğini aktardı.

İMAMLAR KARARA İTİRAZ ETTİ

Vize başvurusu reddedilen imamlardan 10'u, din özgürlüğünün kısıtlandığı gerekçesiyle karara itiraz etti. Belçika Yabancı Uyuşmazlıkları Konseyi ise imamların Belçika dışında yaşadıklarından dolayı Belçika hukuku kapsamına alınamayacağına kanaat getirdi. İmamların hukuki mücadeleyi Belçika Yüksek İdare Mahkemesi'ne ve daha sonra Strasbourg'taki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıma hakları bulunuyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI