radyobir
radyobir

Türk kargo uçağı evlerin üstüne düştü: 37 ölü!..

ACT Havayolları'na ait Türk kargo uçağının Kırgızistan'da bir yerleşim yerine düşmesi sonucu 37 kişi yaşamını yitirdi.

16 Ocak 2017 06:06 | Güncelleme :16 Ocak 2017 11:00 | Kategori: Yaşam

Hong Kong'tan havalanan ACT Havayolları'na ait Boeing 747 tipi kargo uçağı başkent Bişkek'teki Manas Havaalanı yakınlarında düştü. Kazada aralarında dört mürettebatın da olduğu 37 kişi hayatını kaybetti.



Kazada Kaptan Pilot İbrahim Gürcan Dirancı, İkinci Pilot Kazım Öndül ile yükleme uzmanları Melih Aslan ile İhsan Koca'nın yaşamını yitirdiği bildirildi.



Öte yandan ilk belirlemelere göre, kazada toplam 15 ev hasar gördü.

​Kötü hava koşulları nedeniyle düşen uçağının pilotunun cesedine ulaşıldı. 



Bu arada Manas Uluslararası Havalimanı'na tüm uçuşlar ikinci bir emre kadar durduruldu.

Kırgızistan Başbakanı Sooronbay Ceenbekov'un olay yerinde incelemelerde bulunduğu aktarıldı.



ÖNDÜL, BAŞBUĞ'UN ELİNDEN ÖDÜL ALMIŞTI


Kazada hayatını kaybeden emekli Tuğgeneral Öndül, 2007-2008 uçuş eğitim yılı için Akıncı'daki 4. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda düzenlenen törende,  dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'dan ödül almıştı.

Afganistan’da da görev yapan Öndül, 2009’da dönemin ABD Dışişleri Bakanı olan Hillary Clinton tarafından övgüyle bahsedilmişti.

Uçağın kaptan pilotu emekli Hava Pilot Kurmay Yarbay Dirancı da ikinci pilotluğu döneminde görev yaptığı Afganistan’da iki büyük tehlike atlatmıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI