radyobir
radyobir

Türk Musikisi bir sanatçısını yitirdi

Türk müziğinin özgün isimlerinden ses sanatçısı Mülkiye Toper vefat etti. Cenazesi yarın öğle namazını müteakip İzmir Bornova Merkez Büyük Camii'nden kaldırılacak.

25 Ocak 2019 18:49 | Güncelleme :25 Ocak 2019 18:51 | Kategori: Yaşam

TRT ses sanatçısı Mülkiye Toper vefat etti. Cenazesi yarın öğle namazını müteakip İzmir Bornova Merkez Büyük Camii'nden kaldırılacak.

Mülkiye Toper kimdir?

İstanbul Belediye Konservatuvarı'nda musiki eğitimini tamamladıktan sonra Nevzat Atlığ yönetimindeki üniversite korosuna katılan Toper, bu dönemde Münir Nurettin Selçuk, Refik Fersan, Şefik Gürmeriç gibi hocalarla meşk etme fırsatını buldu. Ses kraliçesi seçildiği 1960'lı yıllarda Cağaloğlu Özel Musiki Konservatuvarı'nda birçok öğrencinin yetişmesine destek oldu ve hocalık yaptı.

Önce İstanbul Radyosu’nda ve konservatuvarda çalıştı, sonra Ankara’ya yerleşti, Turhan Toper ile evlendi. Ankara Radyosu’nda görev aldı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI