radyobir
radyobir

Türk öğrencilerin büyük başarısı

Türkiye'yi temsilen Asya Matematik Olimpiyatlarına (AIMO) katılan 2 öğrencimiz de altın madalya kazanarak ülkemiz adına önemli bir başarıya imza attılar.

12 Ağustos 2018 10:22 | Kategori:

14 ülkeden 1000’den fazla başarılı öğrencinin yarıştığı olimpiyatlarda Sarp Eren Hangişi Olimpiyat ikinciliği kazandı. Ayrıca olimpiyatlara katılan Yusuf Kağan Çiçekdağ ve Sarp Eren Hangişi isimli öğrenciler de tüm katılımcılar içerisinde ilk yüzde 10’a girerek Altın Madalya ile ödüllendirildiler. Ödül törenine katılan Tayland Kraliyet üyesi Prenses Apinya Pramoj ve Bayan Pajongjit Praiwech katılımcı ülke temsilcilerine imzalı takdir sertifikaları verdiler.  

Asya Matematik Olimpiyatlarına ülkemiz ilk defa Kanguru Matematik sınavında başarılı olan öğrencilerle bu yıl katıldı. Olimpiyatlara Brezilya, Çin, Hong Kong, Makau, Tayvan, Endonezya, Malezya, Singapur, Tayland, Filipinler, Miyanmar, Türkiye, Bulgaristan, Kazakistan’dan 1300 civarında başarılı öğrenci katıldı. Kanguru Matematik’in desteğiyle 2019 AIMO’ya Türkiye olarak daha fazla öğrenci ile katılmaya hazırlanan Türkiye takımı daha büyük ödüllere hazırlanıyor.



Kanguru Matematik 2018 sınavında başarılı olan öğrencilerin katıldığı Fransa ve Polonya Matematik kamplarında öğrencilerimiz gösterdikleri üstün başarılar ile farklı ödül sertifikalar kazandılar.  

Fransa, Rusya, Polonya, Türkiye, Kazakistan ve Mısır’dan 73 öğrencinin katıldığı ve Paris’te düzenlenen Matematik Kampında öğrencilerimiz özgün çözümleri öne çıktılar. 

ABD, Almanya, Fransa, Bulgaristan ve Türkiye gibi 10’dan fazla ülkeden 100 öğrencinin katıldığı ve Polonya’nın Zakopane kentinde düzenlenen Kanguru Matematik Kampında ise öğrencimiz Hakan Karakuş Kamp Matematik yarışmasında birincilik ödülü alırken takım olarak "genç yetenekler” ikinciliği ve masa tenisi turnuvasında birincilik ödülleri ile yurda döndük. Kamplarda öğrencilerimize İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Cemal Çiçek, matematik öğretmenleri Esra Çelik, Tuğrul Alpi, Gülşen Yeşilbaş ve Özgür Özdemir eşlik ettiler. 



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI