radyobir
radyobir

Türk opera sanatçıları ayakta alkışlandı

45 yıldır düzenlenen "Üsküp Mayıs Opera Geceleri" Festivali'nin kapanış etkinliğinde yer alan, G. Verdi'nin Aida Operası'nda türk solistleri ayakta alkışlandı.

02 Haziran 2017 19:41 | Güncelleme :02 Haziran 2017 19:46 | Kategori: Kültür & Sanat

THY Üsküp Müdürlüğü’nün katkılarıyla gerçekleşen gecede, seyirciler arasında yapılan çekilişte, Üsküp- İstanbul- Üsküp uçak bileti hediye edildi.



Festival yetkilileri; seyircilerin büyük beğenisini toplayan türk opera sanatçıları hakkında ”bu akşam Üsküp’de sıra dışı bir akşam yaşadık, türk sanatçılarını daha sık alkışlamak istiyoruz” ifadelerini kullandılar.



Düzenlenen basın toplantısında konuşan İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdür ve Sanat Yönetmeni Suat Arıkan da; sanatın, toplumları birleştirici-yakınlaştırıcı etkisini vurgulayarak, Üsküp ve İstanbul Operalarının işbirliğinin artarak devam edeceğini ve türk solistlerin başarılarından duyduğu mutluluğu ifade etti.



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI