radyobir
radyobir

Türk sinemasının en baba karakterleri

Özel Sinema Kulübü Sinemia, Babalar Günü öncesinde Türk sinemasının en baba karakterlerine hayat veren oyunculardan oluşan bir liste yayınladı. www.sinemia.com editörlerinin seçtiği isimler arasında, Münir Özkul'dan Hulusi Kentmen'e, Şevket Altuğ'dan Gazanfer Özcan'a 20 usta oyuncu bulunuyor.

12 Haziran 2017 15:33 | Kategori: Sinema

Özel Sinema Kulübü Sinemia Babalar Günü öncesinde Türk sinemasının tadı tuzu, unutulmaz 20 baba karakterini buluşturduğu liste yayınladı. www.sinemia.com editörleri tarafından oluşturulan listede, bazen karşımıza alıp bağırıp çağırmak istediğimiz, bazen de göğsüne yüzümüzü saklayıp saatlerce ağlayabileceğimiz en ‘baba’ oyuncular bulunuyor. Listede dizilerdeki baba rolleriyle akıllarda yer etmiş oyuncular da unutulmamış. İşte o listedeki isimlerden bazıları:

Münir Özkul
"Ben Yaşar Usta" replikleri ile akıllarımıza kazınmış Münir Özkul, Türk sinemasının mihenk taşlarından. Mahmut hoca, Yaşar usta ve diğerleri… Hangi role bürünse kendini sevdiren, Türk tiyatrosuna da yıllarca emek vermiş, İsmail Dümbüllü ödüllü usta oyuncumuz.

Ali Şen
Usta oyuncu ali-cengiz oyunlarını seven, paragöz baba karakterlerinde başı çeker. Aynı zamanda Şener Şen'imizin babasıdır.

Ayhan Işık
Yakışıklı efsane. Sezercik filmlerinin iyi yürekli, tatlı babası.

Erol Taş
Oynadığı kötü karakterler sebebiyle, normal hayatta da halk tarafından hep kötü bilinmiştir. Filmlerde kötü ağa, mafya babası, sevenleri ayıran, adam öldüren rollerden tanırız. Gerçek hayatta ise pamuk gibi bir kalbi vardır.

Hulusi Kentmen
300 civarı filmde rol almıştır. Dış mizacı pos bıyıkları sebebiyle biraz sert gözükse de, aslında yumuşacık bir kalbi vardır. Sinemanın tatlı-sert, tatlı-kaçık şefkatli babasıdır.

İhsan Yüce
Bazen iyi, bazen kötü baba rollerinde çıkmıştır karşımıza. Birçok Kemal Sunal filminde oynamıştır. En unutulmayan baba rollerinden biri Sultan filmindedir. Senaryo yazmışlığı da vardır, şairliği de…

Nubar Terziyan
Sinemanın pamuk dedesi, iyi yürekli aile reisi rolleriyle tanınır. Öyle bir gülüşü, öyle bir duruşu vardır ki, naifliğine hayran bırakır.

Şevket Altuğ
Galatasaray Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Konservatuvarını bitirdikten sonra Ankara Sanat Tiyatrosu ve Dostlar Tiyatrosu'nda birçok oyunda rol alır. Hala şarkısını dinlediğimizde gözlerimizi yaşartan Süper Baba dizisinin babası Fiko rolü ile yüreklerimizde yeri ayrıdır.

Gazanfer Özcan
Gönül Ülkü Gazanfer Özcan Tiyatrosu'nu, eşi ile birlikte kurdu. Yıllarca, birçok sinema ve televizyon projesinde yer aldı. Kendisini ölümünden önce son olarak yer aldığı Avrupa Yakası dizisinin, Tahsin baba rolü ile hatırlarız.

Savaş Dinçel
Ali Poyrazoğlu, Ankara Sanat Tiyatrosu gibi birçok tiyatroda oyuncu olarak yer almış, kuruluşundan itibaren Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde öğretim üyesi olarak görev yapmıştır. Kendisini, Ekmek Teknesi dizisinin yufka yürekli kız babası Nusret rolü ile sevmişizdir. Aynı zamanda karikatüristtir.

Sinemia hakkında:
Sinemia, sinemaseverlerin sinema aşkını sınırsız ve özgürce yaşayabilmeleri için kurulmuş sosyal bir sinema platformudur. Sinemia Premium üyeleri, üyeliklerinin sürdüğü ay boyunca Türkiye’nin her yerindeki tüm sinema salonlarında sınırsız film izleyebilirler. Ayrıca düzenlenen ön gösterim, sanatçı sohbetleri ve özel organizasyonlar ile üyelere sunulan özel, prestijli bir sosyal yaşam biçiminin parçası olurlar. Sinemia banka kartı altyapısıyla lokasyon bazlı teknolojiyi bir araya getiren Türkiye’nin ilk teknoloji girişimidir.

Bugün Türkiye ve İngiltere’de faaliyet göstermekte olan Sinemia ilk yatırımını 2015 Aralık ayında pek çok başarılı girişimin yatırımcısı Aslanoba Capital’den almıştır. 2016 yılı Temmuz ayında Aslanoba Capital ve İstanbul Startup Angels üyelerinden Ali Çebi ve Burak Örücü Sinemia’nın ikinci yatırımını gerçekleştirmiştir.Üçüncü yatırım için aynı yıl içerisinde Silikon Vadisi merkezli venture capital firması 500 Startups ile el sıkışmış, bunu 2017 yılının ilk ayında Revo Capital yatırımı takip etmiştir.
Sinemia, kullanıcılarına özel film önerileri, listeler ve sinema dünyasından güncel haberler sağlayan, ayrıca beğeni ve paylaşım yapmalarına olanak vererek sosyal bir mecra sunan uygulamasını 20 ülkeye taşımak için çalışmalarını sürdürmektedir.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI