radyobir
radyobir

Türkiye'de yaşayan Ruslar barış güvericini uçurdu

Uluslararası Kültür ve Dayanışma Derneği (VELES) öncülüğünde bir araya gelen Ruslar, barış güvercini uçurarak Türkiye'de son dönemde yaşanan terör olaylarına tepki gösterdi.

15 Ağustos 2015 07:00 | Kategori: Yaşam

Kemer'de yaşayan ve bir çoğu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Ruslar, VELES öncülüğünde Kuğulu Park'ta düzenlenen "Terörü Lanetliyoruz ve Barışa Doğru Çağırıyoruz" etkinliğine katıldı.

Etkinlikte Ruslar, çocuklarıyla yere gülen yüz, kalp ve güvercin resimleri çizdi. Grup üyeleri daha sonra beyaz güvercinler uçurdu.

VELES Başkanı Nadezda Pelit, gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyada terörizm, şiddet ve hoşgörüsüzlüğün toplumları tehdit ettiğini söyledi.

Genç nesillerin terörizm ve şiddete karşı korunması için eğitim çalışmaları yapılması gerektiğini vurgulayan Pelit, şöyle konuştu: "Kendine ve çevresindekilere saygı duyan, etnik ve dinsel konularda hoşgörülü bireylerin yetiştirilmesi, devletin ve kamu kuruluşlarının birincil görevidir. Bu güncel konuları sıralayarak, Kemer'i ve Türkiye'yi seviyoruz. Bundan dolayı 'Terörü Lanetliyoruz ve Barışa Doğru Çağırıyoruz' eylemini gerçekleştirmeye karar verdik."

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI