radyobir
radyobir

Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, Zorlu PSM sahnesinde

Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, aralarında Berlin, Prag ve Verona gibi şehirlerin de bulunduğu Avrupa turnesine çıkmadan önce Türkiye'deki tek konserini 25 Ağustos'ta Zorlu PSM'de verecek. Deutsches Sinfonie Orchester Berlin'in başkemancılarından Hande Küden'in solist olarak yer alması ve Özkan Manav tarafından Ali Ekber Çiçek'in icrasından esinlenilerek ustalıkla orkestraya uyarlananan "Haydar Haydar" türküsünün seyirciyle buluşması, bu konserin en ilgi çekecek yönlerinden sadece birkaçı.

15 Ağustos 2017 14:15 | Kategori: Kültür & Sanat

Sabancı Vakfı’nın kurulmasını sağladığı Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası (TUGFO), her yıl ülkenin tüm konservatuvarlarından seçilen 100 genç müzisyenin bir araya gelmesiyle oluşturuluyor.

2007 yılında, türünün ülkedeki ilk örneği olarak Cem Mansur tarafından kurulan ve 16-22 yaşları arasındaki müzisyenlerden oluşan orkestra, her yaz, alanlarındaki en iyi eğitmenlerin yönetiminde üç haftalık bir hazırlık dönemi sonrasında Türkiye ve yurtdışında bir dizi konser veriyor. Orkestra, çağımızın en büyük piyanistlerinden Murray Perahia ile İstanbul’da verdiği ilk konserin ardından Salvatore Accardo, Shlomo Mintz, Kristof Barati, Alice Sara-Ott ve Natalia Gutman gibi büyük isimlerle de Avrupa’nın önemli konser salonlarında sahneye çıktı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI