radyobir
radyobir

Türkiye Kupası'nda şampiyon Banvit

Integral Forex Türkiye Kupası Final maçında Banvit, Anadolu Efes'i 75-66 mağlup ederek, 23 yıllık basketbol tarihinde ilk kez kupanın sahibi oldu.

20 Şubat 2017 08:25 | Kategori:

Maça Jordan Theodore ve Gasper Vidmar ikilisiyle etkili başlayan Banvit, Jeremy Chappell'in de devreye girmesiyle farkı çift hanelere kadar çıkardı. Çeyreğin bitimine Tyler Honeycutt ile Anadolu Efes, farkı 9 sayıya düşürse de, Bandırma ekibi ikinci çeyreğe 23-14 önde girdi. 
  
İkinci çeyreğin başında turuncu yeşilliler farkı 13 sayıya kadar çıkardı. Ancak, Tyler Honeycutt'ın önderliğinde Anadolu Efes 10-2'lik bir seri buldu ve farkı 5 sayıya kadar indirdi. Lacivert beyazlılara karşı Jordan Theodore'un etkili oyunuyla üstünlüğünü koruyan Banvit, devre arasına 38-32'lik skorla önde giden taraf oldu.

Üçüncü çeyrekte Anadolu Efes, 5 buçuk dakika içinde farkı 2 sayıya kadar indirdi. Buna karşın Gasper Vidmar'ın skor yükünü çektiği Banvit, farkı yeniden açmaya başladı ve son çeyreğe 52-44 üstünlükle girdi.

Son çeyreğe Orelik'in 3 sayılık basketiyle başlayan Banvit, farkı yeniden çift hanelere çıkardı. Buna karşılık Derrick Brown önderliğinde Anadolu Efes, maça ortak olmaya çalıştı. Ancak, Damian Kulig'in kritik sayılarıyla üstünlüğü kaptırmayan Banvit, karşılaşmayı 75-66 kazanarak kupanın sahibi oldu.

Banvit'te turnuvanın en değerli oyuncusu seçilen Jordan Theodore, 19 sayı, 9 ribaund ve 4 asistle maçı tamamlarken, Gediminas Orelik 17 sayıyla oynadı. Anadolu Efes'te Derrick Brown, 25 sayıyla maçın en skorer ismi olsa da, onun bu performansı, takımının şampiyon olması için yeterli olmadı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI