radyobir
radyobir

Türkiye'ye ABD arasında ön mutabakat...

ABD Hazine Bakanlığı tarafından açıklanan yaptırım kararı sonrası iki ülke arasındaki diplomatik görüşmeler devam ederken önemli bir gelişme yaşandı. Ankara'dan bir heyetin 2 gün içinde ABD'nin başkenti Washington'a gideceği açıklandı.

07 Ağustos 2018 07:44 | Kategori: Dış Politika

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre; ABD Hazine Bakanlığı tarafından açıklanan yaptırım kararı sonrası iki ülke arasındaki diplomatik görüşmeler devam ederken önemli bir gelişme yaşandı.

Türkiye, görüşmeleri devam ettirirken, belli konularda ön mutabakat sağlandığı belirtlidi.

Diplomatik diyalog ve yapıcı tutumun devam ettirilmesi hususundan karşılıklı memnuniyet dile getirildiği ifade edilirken, görüşmelerin yüzyüze devam ettirilmesi kararı alındı.

Bu çerçevede, ön mutabakata varılan belli konularla ilgili detaylı görüşmelerde bulunmak ve süreci daha ileri taşımak için Ankara'dan bir heyetin bir iki gün içinde Washington DC'ye gideceği öğrenildi.

Anlaşma haberinin üzerine, 5.40 seviyesine kadar yükselen dolar 5.20'lere yeniden geriledi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI