radyobir
radyobir

Türkiye'de Kadın ve Müzik

Derleyen: Patricia Adkins Chiti ve Selen Gülün Yayına hazırlayan: Fahri Aral İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları

08 Temmuz 2019 11:00 | Kategori: Okudukça

İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınlarıkültür-sanat alanında yeni birkitabı okuyucularla buluşturdu. Patricia Adkins Chiti ve Selen Gülün’ün derlediği ve Fahri Aral’ın yayına hazırladığı "Türkiye’de Kadın ve Müzik” kitabı raflardaki yerini aldı

"Türkiye’de Kadın ve Müzik”, önemli müzisyenler ve akademisyenler olan yazarlarıyla Türkiye’de kadın bestecilerin tarihini ele alıyor. Patricia Adkins Chiti’nin sunumuyla açılan kitap üç bölümden oluşuyor.İlk bölüm Şirin Özgün’ün "Tanrıçalardan Tefçilere: Türkiye’de Kadınların Müziğinin Tarihine Bir Bakış” incelemesiyle başlıyor. İkinci kısımda ise "Osmanlı Müziğinde Kadınlar” Şehvar Beşiroğlu’nun kaleminden aktarılıyor.

Osmanlı döneminden günümüze uzanan bu kapsamlı incelemenin sonunda yer alan "Türkiye’deKadın Besteciler Sözlüğü” ise güncel bestecilere ilişkin ayrıntılı bir araştırmaya dayanıyor. Bu anlamda, İngilizce ve Türkçe yayımlanan eser, bir başvuru kitabı olma özelliği taşıyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI