radyobir
radyobir

Türkübardan kabareye transfer oldu

Türk halk müziğinin en başarılı kadın sesleri arasında gösterilen Sevcan Orhan, yenilenen repertuvarı ile ilk sahnesini Etiler My Cabaret'te gerçekleştirdi.

26 Kasım 2018 11:20 | Kategori: Magazin

Program öncesi kulisinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Orhan, heyecanını ''bugün Sezen Aksu'dan, Müslüm Gürses'e geniş bir yelpazede hazırladığımız yeni repertuvarımızla ilk konserimiz. Açıkçası heyecandan dizlerim titriyor. Emeği geçen herkese şimdiden teşekkür etmek istiyorum.'' sözleri ile dile getirdi.  Muhabirlerin ''Tarzınızda bir değişikliğe mi gidiyorsunuz?'' sorusuna da aynı heyecan ve samimiyetle ''Elbette hayır. Türkülerden kopmak mümkün mü? Lakin yenilenmek ve tazelenmek güzeldir. Farklı şeyler denemekte öyle. Üstesinden gelebileceğimi düşündüm. Bu konuda herkes bana oldukça müsamahakar ve olumlu yaklaştı. Artık daha cesur bir Sevcan Orhan göreceğiz diyelim.'' şeklinde yanıt veren başarılı sanatçı, yakın zamanda çıkacak albümünde de benzer sürprizler yapabileceğinin ilk sinyallerini verdi.

Kuliste gerçekleştirilen röportajın ardından basın mensuplarıyla vedalaşıp My Cabaret sahnesine çıkan Sevcan Orhan, bir dönem Müslüm Gürses'in de yorumladığı ''Haydar Haydar''ı seslendirirken ise duygu dolu anlar yaşadı. ''Rahmetli Müslüm Ağabey yaşasaydı da, ondan dinleseydik bu türküyü. Yeri asla dolmayacak bir insan. Bu kadar acı çekip, bu kadar şeker bir insan olmak her yiğidin harcı değildir. Kendisini rahmetle anıyorum. Nurlar içinde uyusun.'' sözleri ile salonda büyük bir alkış tufanı koparan Orhan, ''Bu alkışlar bana değil Müslüm Gürses'e...'' diyerek ellerini gökyüzüne kaldırdı.

Repertuvarıyla lduğu kadar güzlliğiylede geceye damgasını vuran başarılı sanatçı, iki saat kaldığı sahnenin finalini ise ''Arpa Buğday' taneler türküsü ile yaparak muhteşem geceyi noktaladı.



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI