radyobir
radyobir

Turna Misali 2. Haliç Film Festivali'nde 4 ödül aldı

Yönetmenliğini İffet Eren Danışman Boz'un, yapımcılığını İEDB Film adına Eyüp Boz'un üstlendiği Turna Misali filmi 2. Haliç Goldenhorn Uluslararası Film Festivali'nde ödüle doymadı. En İyi Senaryo ödülünü Eyüp Boz ve İffet Eren Danışman Boz, En İyi Kadın oyuncu ödülünü Sennur Nogaylar, en iyi sanat yönetmeni ödülünü Selim Alan alırken, Jüri Özel Ödülü de Turna Misali Filmi'nin oldu.

08 Aralık 2022 16:53 | Güncelleme :09 Aralık 2022 08:25 | Kategori: Kültür & Sanat

Bir yörük ailesinin mevsimlik göç hazırlıkları üzerinden yaşadığı fikir çatışmasını ve yerleşik hayata geçmek ile yörük geleneklerini korumak arasındaki ikilemi ele alan Turna Misali filmi 2. Haliç Goldenhorn Uluslararası Film Festivali’nde dört ayrı ödüle layık görüldü. En İyi Senaryo ödülünü Eyüp Boz ve İffet Eren Danışman Boz, En İyi Kadın oyuncu ödülünü Sennur Nogaylar, en iyi sanat yönetmeni ödülünü Selim Alan alırken, Jüri Özel Ödülü de Turna Misali filminin oldu. 

Turna Misali Amerika Prömiyerini 2 Aralık’ta başlayan 22. Uluslararası Anchorage Film Festivali’nde açılış filmi olarak gerçekleştirdi. Film ayrıca 11 Aralık’ta sona erecek olan Anchorage Uluslararası Film Festivali’nde yarışıyor. 

Dünya prömiyerini 34. Tokyo Uluslararası Film Festivali "Asya’nın Geleceği” bölümünde gerçekleştiren Turna Misali 2019 yılında TRT 12 Punto Senaryo Günleri’nde TRT ön alım ödülü kazanmıştı. 41. İstanbul Film Festivali’nde Ulusal Yarışma finalisti olan Turna Misali 10. Antakya Film Festivali’nde Yeşilçam Özel Ödülü’ne layık görülmüştü. Turna Misali 29. Adana Altın Koza Film Festivali’nde ve 33. Ankara Film Festivali’nde ise özel gösterim yapmıştı. 

Başrollerini Sennur Nogaylar, Necmettin Çobanoğlu, Timur Ölkebaş ve Zeynep Elçin’in paylaştığı Turna Misali filminin senaryosu Eyüp Boz ve İffet Eren Danışman Boz’a ait. Turna Misali filmi Mersin’in Silifke ilçesinde çekildi. Filmin kurgusunu Melik Saraçoğlu, müziğini Coşkun Karademir ve görüntü yönetmenliğini Eyüp Boz üstlendi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI