radyobir
radyobir

Turuncu alarm!.. Er meydanı sular altında!..

Edirne'de etkili olan yağmur ve kar sularının erimesiyle birlikte Tunca Nehri'nin debisi yükselince 'turuncu' alarm verildi. Nehrin taşması sonucu tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Er Meydanı sular altında kaldı.

06 Mart 2018 07:07 | Kategori: Yaşam

Tunca Nehri’nde debinin dün 174 metreküp/saniye seviyelere yükselmesi ile beraber ‘turuncu’ alarm verildi. Yaklaşık bir haftadır belirli oranlarda artış gösteren nehir debisi bugün saat 10.00 itibariyle Değirmenyeni ölçüm istasyonunda 165 metreküp/saniye olarak ölçülerek düşüşe geçse de bölgede ‘turuncu’ alarm durumu devam ediyor.



Polis ekiplerinin, tarihi Kanuni, Fatih ve Saraçhane Köprüleri’nin yaya ve araç trafiğine kapatmasına rağmen, uyarılara aldırış etmeyen bazı araç sürücüleri canlarını hiçe sayarak taş köprülerden geçmeye çalıştı. 



MERİÇ NEHRİ’NDE SU SEVİYESİ ARTIYOR

Trakya Bölgesi’nde ve Balkanlarda etkili olan yağışların ardından Meriç Nehri’nin debisi de bu yıl ilk kez merkez bölgesinde 730 metreküp/saniye rakamlarına yükseldi.



Geçmiş dönemlerde yapılan nehir yatağı temizleme çalışmaları ve sedde çalışmaları sayesinde Meriç Köprüsü civarında herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken, İpsala ilçesinde bulunan ölçüm istasyonunda nehir debisi bin 190 metreküp/saniye rakamlarına yükselerek, hem bölgeyi hem de ekili tarım arazilerini tehdit etmeye başladı. 



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI