radyobir
radyobir

Twitter'dan uyarı: Hükümet destekli korsanlara dikkat

Twitter bazı kullanıcılarına bir uyarı göndererek, hesaplarına "hükümetlerin desteklediği şahısların" yasadışı yollarla erişim sağlamış olabileceğini, yani heklenmiş olabileceklerini bildirdi.

15 Aralık 2015 15:00 | Kategori: Bilim ve Teknoloji

Sosyal paylaşım sitesi Twitter ilk kez böyle bir uyarı yapıyor.

Twitter, kullanıcılara e-posta yoluyla ilettiği uyarıda, internet korsanlarının IP adreslerini, telefon numaralarını ya da e-posta adreslerini öğrenmeye çalışmış olabileceğini bildiriyor.

Saldırılarda kaç hesabın etkilendiği, ele geçirildiği henüz belli değil.

Kanada merkezli, kâr amacı güçmeyen bir kuruluş olan Coldhak, Twitter'dan kendilerine de böyle bir uyarı geldiğini bildirdi.




Twitter'ın uyarı mektubunda şöyle deniyor:

"Bu (muhtemelen bir hükümetle ilişkili) aktörler sizden e-posta , IP adresinizi ve/veya telefon numaranızı almaya çalışmış olabilir. An itibarıyla sizin hesap bilgilerinizi ele geçirdiklerine dair bir kanıtımız yok. Fakat konuyu inceliyoruz. Daha fazla bilgi paylaşabilmek isterdik. Ama şu an için elimizde size verebileceğimiz başka bir bilgi yok."

Çin ve Kuzey Kore kuşkusu

Batılı şirketler ve hükümetlere ait sitelerin heklenmesinden Çin ve Kuzey Kore hükümetlerinin sorumlu olabileceği düşünülüyor.

Bazı iletişim teknolojisi uzmanları geçen yıl Sony'nin bilgisayar ağına sızarak çok önemli miktarda gizli bilgiyi çalan korsanların Kuzey Kore'ye çalıştıklarını düşünüyor.

Pyongyang yönetimi ise bu tür faaliyetlerle hiç bir ilgisi olmadığında ısrarlı.

Washington'daki Uluslararası Stratejik Araştırmalar Merkezi'nde siber güvenlik uzmanı James Lewis, hükümet destekli hekçilerin, sıradan siber suç çeteleriyle çalışanlara göre çok daha geniş olanaklara sahip olduklarını söylüyor.

Bunlar arasında, güvenlik önlemlerini aşabilmek için içerden ajan bulmak ya da kurum içi iletişime sızabilmek de sayılıyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI