radyobir
radyobir

Uçak krizinden sonra ilk kez Türkiye'de

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yarın düzenlenecek Türkiye- Rusya Ortak Stratejik Planlama Grubu 5'inci Toplantısı'na katılmak üzere Alanya'ya geldi.

01 Aralık 2016 07:12 | Kategori: Dış Politika

Türkiye- Rusya Ortak Stratejik Planlama Grubu Toplantısı yarın Alanya’da gerçekleştirilecek. Toplantı için önce Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu geldi. Saat 18.40’ta Gazipaşa- Alanya Havalimanı’na iniş yapan Bakan Çavuşoğlu’nu Gazipaşa Kaymakamı Kadir Ekinci ve Alanya Kaymakamı Hasan Tanrısever ile Alanya’da faaliyet gösteren Uluslararası Rus Kültür Okulu’nun öğrencileri çiçeklerle karşıladı. Havalimanında kendisini bekleyenleri selamlayan Bakan Çavuşoğlu, makam aracıyla Alanya’ya geçti.

YARIM SAAT SONRA LAVROV GELDİ

Mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu’nun davetlisi olarak toplantıya katılacak Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise saat 19.10’da özel uçakla Gazipaşa- Alanya Havalimanı’na iniş yaptı. Rus Bakan Lavrov’u, Gazipaşa ve Alanya kaymakamları ve Rus Okulu öğrencileri çiçekle karşıladı. Kendisini karşılayanları selamlayan Lavrov, apronda hazır bekleyen makam aracına binerek kalacağı otele doğru yola çıktı. 

OTELE GİRİŞ YAPTILAR

Rus Bakan Lavrov havalimanının ardından toplantının yapılacağı Rubi Platinum Otel'e geçti. Otelin çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, basın mensupları otelin önüne yanaştırılmadı. Otele giriş sırasında da yol trafiğe kapatıldı. Lavrov’un ardından Bakan Mevlüt Çavuşoğlu’nun konvoyu da aynı güvenlik önlemleri altında otele giriş yaptı. 

İKİLİ GÖRÜŞME YAPILACAK

Geçen yıl 24 Kasım'da Suriye'de düşürülen Rus uçağının ardından Türkiye ile Rusya arasında yaşanan kriz, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmesiyle son bulmuştu. Sergey Lavrov, geçen yıl yaşanan krizin ardından ilk kez Türkiye'ye geldi. Lavrov ve Çavuşoğlu’nun yarın ikili görüşme yaparak Suriye'de yaşanan savaşı ve iki ülke arasındaki ekonomik gelişmeleri de ele alması bekleniyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI