radyobir
radyobir

Uçan otomobil 2017'de göklerde

Slovakya merkezli AeroMobil, ilk 'kullanılabilir'uçan otomobil modelini 2017'de müşteriye teslim etmeyi planlıyor. SXSW etkinliğinde konuşan şirketin CEO'su Juraj Vaculik, şu anda ürünün güvenlik ekipmanları ve motoru üzerinde çalıştıklarını söyledi. Uçan otomobilinin ilginç bir prototipten fazlası olduğunu vurgulayan Vaculik, sürücüsüz otomobillerigeçici bir çözüm olarak niteleyip esas çözümün uçan otomobillerde olduğunu ifade etti.

17 Mart 2015 12:52 | Kategori: Bilim ve Teknoloji

2017'de iki kişilik ve paraşütlü modeli çıkarmayı planlayan şirket daha sonra dört kişilik ve daha gelişmiş güvenlik ekipmanlarıyla donatılacak modeli piyasaya sunacak. Şirketin şu anda çalıştığı model yalnızca çim zemin üzerinden kalkabiliyor ve inebiliyor. Vaculik gelecektebenzin istasyonları ve otoyolların bu çim şeritler ile kaplanacağını, uçan arabalar için bunun gerektiğini ve mümkün olduğunu da belirtti.

Sürecin en zahmetli bölümünün otomobil ve uçaklarda olması gereken temel güvenlikbileşenlerini eklemek olduğunu söyleyen AeroMobil CEO'su, halen farklı motorların test edildiğini, çarpışma testlerinin ise yakında başlayacağını belirtti.

FİYATINI SÖYLEMEDİ

Aracın fiyatı hakkında herhangi bir açıklama yapmayan Vaculik ayrıca aracın hem otomobil hem de giriş seviyesinde uçuş yapabilen araç kategorisinde yer alacağını ve kullanılması için pilotluk sertifikası gerektiğini kaydetti.

Rüzgar tünellerine sahip olmadığı için otomobillerin ön kısımlarına modeller yerleştirerek prototip oluşturma sürecine başlayan AeroMobil, ilk prototipini iki yıl önce tanıtmıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI