radyobir
radyobir

Ukrayna'da halk ısınmaya çalışırken yangınlar çıkıyor

Ukrayna'da halk, enerji sıkıntısı nedeniyle kendi imkanlarıyla enerji elde etmeye ve ısınmaya çalışırken sık sık yangınlara neden oluyor. Ülkede son 24 saatte çıkan yangınlarda 9 kişi hayatını kaybetti.

01 Aralık 2022 14:35 | Kategori: Avrupa

Rusya’nın Ukrayna’nın enerji altyapısına zarar vermesinin ardından halkın gerek ısınmak gerekse evlerini aydınlatmak için kullandığı bazı yöntemler sık sık yangınların çıkmasına neden oluyor.

Zaman zaman jeneratörler zaman zaman gaz ocakları ve mumlar nedeniyle sık sık yangınlar çıkıyor.

Yetkililer son bir günde ülke genelinde 131 yangın çıktığını, bunlardan 106’sının konutlarda meydana geldiğini belirtti. Son 24 saatteki yangınlarda 9 kişi öldü, 8 kişi de yaralandı.

Halka sık sık ısınma ya da aydınlatma için kullandıkları araçlar konusunda dikkatli olmaları yönünde hatırlatmalar yapılıyor. Özellikle çocukların da yangın riski konusunda uyarılmaları isteniyor.

Rusya’nın Ukrayna enerji altyapısını hedef almasının ardından ülkede ciddi enerji sorunları yaşanıyor. Yetkililer sorunların giderilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtiyor.

Kış soğuklarının etkili olmaya başlamasıyla birlikte ülkede enerji ve elektrik ihtiyacı da artış gösterdi. Elektrik ve gaz elde edemeyen halk alternatif yöntemler kullanmaya çalışırken başkent Kiev’de hava sıcaklığının son olarak -6 dereceye kadar düştüğü görülüyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI