radyobir
radyobir

Ukrayna'da karantina süresi 31 Ağustos'a kadar uzatıldı

Ukrayna'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında uygulanan karantinanın süresi 31 Ağustos'a kadar uzatıldı.

17 Haziran 2021 07:35 | Kategori: Avrupa

Ukrayna Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, ülkede toplu taşıma, kamu etkinlikleri, kafe, eğlence yerleri ve sinemalarda maske takma zorunluluğu devam edecek.

Etkinlikler için son 72 saatte Kovid-19 PCR veya antijen testi sonucu negatif olan ya da aşı olduğunu belgeleyen kişilerin maske takması isteğe bağlı olacak.

Açıklamada, hükümetin, karantina uygulamasını 31 Ağustos'a kadar uzattığı ancak ülkenin tamamının 'yeşil' bölge kategorisinde sayılacağı bildirildi.

Ülkede salgının durumuna göre bölgeler 'yeşil', 'sarı', 'turuncu' ve 'kırmızı'ya ayrılıyor ve kırmızı bölgede en katı, yeşil bölgede en hafif tedbirler uygulanıyordu.

Ukrayna'da son 24 saatte 1045 Kovid-19 vakasına rastlandı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI