radyobir
radyobir

Maden ocağında patlama

Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk'te, ocakta hava topu mermisi düşmesi sonucu 500 kişinin mahsur kaldığı kömür madeninde bu kez de patlama meydana geldi. İlk bigilere göre en az 1 madenci hayatını kaybetti, 14 de yaralı var. Bazı kaynaklar ise ölü sayısının 30'u geçtiğini söylüyor.

04 Mart 2015 10:27 | Güncelleme :04 Mart 2015 11:45 | Kategori: Dünya

Ria Novosti ajansına konuşan Donetsk Halk Cumhuriyeti Acil Durumlar Bakanlığı sözcüsü Yuliyana Bedlino, madendeki patlamanın havan topu saldırısı nedeniyle gerçekleşmediğini belirtip, patlamaya gaz sıkışmasının neden olduğunu söyledi.

73 MÜ 207 Mİ?

Madendeki işçi ve ölü sayısı konusunda ise çelişkili bilgiler geliyor. TASS haber ajansının haberine göre, Bakanlık madende en az 73 işçinin mahsur kaldığını belirtti. Ancak açıklamada 'madende 47 kişi olduğu, bu 47 kişinin 33'ünün ise patlamanın yaşandığı kısımda çalışıyor olduğuna' ilişkin bir ifade de yer aldı. Daha sonra yapılan açıklamada da, mahsur kalan işçi sayısının 30 olduğu, 160 madencinin de kurtarıldığı belirtildi. Bağımsız Madenciler Birliği Başkanı Mihail Volınets ise patlama anında madende 207 kişinin çalışmakta olduğunu söyledi.

PARLAMENTO BAŞKANI: 32 ÖLÜ VAR

Diğer taraftan yerel bir maden güvenlik firmasının başındaki Vladimir Tsimbalenko, "İlk bilgilere göre, 30'dan fazla ölü var. Kurtarma ekibi henüz madene inemedi. Şu anda zehirli gazı temizlemeye çalışıyorlar" dedi. Parlamento Başkanı Vladimir Groysman da ölü sayısını 32 olarak verdi. Russia Today (RT) televizyonu ve Acil Durumlar Bakanlığı ise bu rakamı henüz doğrulamadı.

MADENİN 'SABIKASI' KABARIK

Zasyadko madeninde son yıllarda meydana gelen patlama ve kazalarda 200'ün üzerinde madenci hayatını kaybetti. En büyük patlama Kasım 2007'de gerçekleşmişti. 101 kişinin öldüğü bu patlamadan 2 hafta sonra, 2 patlama daha yaşanmış, 5 kişi daha madenin kurbanı olmuştu.
Ocakta da madene elektrik sağlayan santrale havan topu mermisi düşmesi sonucunda, yaklaşık 500 işçi mahsur kalmıştı. Donetskli yetkililer santrale Ukrayna hükümet güçlerinin saldırdığını açıklamış, işçiler de yoğun çalışmalar sonucu madenden kurtarılmıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI