radyobir
radyobir

Ukrayna ordusunun 'havan saldırısı düzenlediğini' iddiası

Ukrayna'nın doğusundaki Luhanks'ta bulunan Rusya destekli ayrılıkçı gruplar, Ukrayna ordusunun cuma sabahı iki havan topu saldırısıyla kendilerini hedef aldığını savundu.

18 Şubat 2022 09:07 | Güncelleme :18 Şubat 2022 09:51 | Kategori: Avrupa

Rus Interfax haber ajansına konuşan ayrılıkçılar ve Ukrayna ordusu arasında 2014'ten bu yana süren gerilim, son dönemde Rusya ve Ukrayna arasında karşılıklı suçlamalarla tırmanmıştı. ABD başta olmak üzere Batı ülkeleri, Rusya'yı Ukrayna'yı işgal etmek için "sahte bilgiler yaymaya hazırlanmakla" suçluyordu.

Kiev ve ayrılıkçı gruplar arasında Perşembe günü de karşılıklı havan topu saldırıları düzenlendiğine dair suçlamalar yapılmış; Kremlin "tırmanan gerilimden derin endişe duyduğunu" açıklamıştı.

Biden, Avrupalı liderlerle görüşecek

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna krizinin çözümü için diplomasi trafiğine devam ediyor. Cuma günü Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Polonya, Romanya, İngiltere liderleri ve NATO Genel Sekreteri ile Avrupa Birliği'nden üst düzey isimlerle telefon görüşmesi yapacak. Biden'ın görüşme yapacağı açıklanan liderler arasında, arabuluculuk rolü oynayabileceğini açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yok.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken da, mevkidaşlarıyla Münih Güvenlik Konferansı'nda bir araya gelecek. Blinken, gelecek hafta Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la da bir araya gelecek.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI