Ukrayna'da yardım gönüllüsü 2 İngiliz öldürüldü
Ukrayna'nın doğusunda gönüllü olarak sivillerin tahliyesi için çalışan ve yardım faaliyetleri yürüten 2 İngiliz vatandaşının öldürüldüğü bildirildi.
BBC'nin haberine göre, İngiltere Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, daha önce kayıp olduğu bildirilen ve en son 6 Ocak’ta Ukrayna’nın doğusundaki çatışmaların yaşandığı Soledar şehrine giderken görülen İngiliz vatandaşları Chriss Parry (28) ve Andrew Bagshaw'ın (48) öldüğü belirtildi.
Parry’nin ailesi, iki adamın çatışmaların olduğu bölgede "sivillerin tahliyesini sağlarken” hayatını kaybettiğini duyurdu.
Parry’nin savaşın başlamasının ardından martta Ukrayna’ya gittiğini ve insani yardım faaliyetlerinde bulunduğunu aktaran ailesi, oğullarının 400’den fazla hayat kurtardığını söyledi.
İngiliz vatandaşı Bagshaw’ın da Ukrayna'nın Donetsk bölgesinde gıda ve ilaç dağıttığı ve yaşlılara yardım ulaştırdığı kaydedildi.
Rus askeri şirketi Wagner grubu tarafından bu ayın başında, daha önce kayıp olduğu bildirilen İngiliz gönüllülerinden birinin cesedine ulaşıldığı ileri sürülmüştü.
Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
İlgili Haberler
- Sudan'daki çatışmalarda 12 bin 190 kişi öldürüldü
- "Rusya, Gazze'ye 140 tondan fazla yardım gönderdi"
- "Gazze'ye acil tıbbi malzeme ve ilaç yardımı ulaştırıldı"
- İsrail için yardım talep edilen yasa tasarısı onaylandı
- 7 Ekim'den bu yana Ortadoğu'da 29 gazeteci öldürüldü
- Biden'dan "Masumların öldürüldüğüne eminim" çıkışı
- Ünlü yönetmen ve oyuncu eşi evlerinde öldürüldü
- Ukrayna'da mühimmatlar tükenmek üzere
- Kosova'nın kuzeyinde polisle çatışan 3 kişi öldürüldü
- Ağzında insan kalıntıları bulunantimsah öldürüldü