Ukrayna'da yardım gönüllüsü 2 İngiliz öldürüldü
Ukrayna'nın doğusunda gönüllü olarak sivillerin tahliyesi için çalışan ve yardım faaliyetleri yürüten 2 İngiliz vatandaşının öldürüldüğü bildirildi.
BBC'nin haberine göre, İngiltere Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, daha önce kayıp olduğu bildirilen ve en son 6 Ocak’ta Ukrayna’nın doğusundaki çatışmaların yaşandığı Soledar şehrine giderken görülen İngiliz vatandaşları Chriss Parry (28) ve Andrew Bagshaw'ın (48) öldüğü belirtildi.
Parry’nin ailesi, iki adamın çatışmaların olduğu bölgede "sivillerin tahliyesini sağlarken” hayatını kaybettiğini duyurdu.
Parry’nin savaşın başlamasının ardından martta Ukrayna’ya gittiğini ve insani yardım faaliyetlerinde bulunduğunu aktaran ailesi, oğullarının 400’den fazla hayat kurtardığını söyledi.
İngiliz vatandaşı Bagshaw’ın da Ukrayna'nın Donetsk bölgesinde gıda ve ilaç dağıttığı ve yaşlılara yardım ulaştırdığı kaydedildi.
Rus askeri şirketi Wagner grubu tarafından bu ayın başında, daha önce kayıp olduğu bildirilen İngiliz gönüllülerinden birinin cesedine ulaşıldığı ileri sürülmüştü.
Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
İlgili Haberler
- Honduras'ta 9 kişi daha silahlı saldırıda öldürüldü
- Honduras'ta 7 kişi silahlı saldırıda öldürüldü
- "Çin'in Ukrayna'ya savunmada yardım etmesini isterdik"
- ABD, Ukrayna'ya yeni askeri yardım paketi açıklayacak
- ABD'den, Ukrayna'ya 9,9 milyar dolarlık yardım
- BM Genel Kurulu'nda, Rusya'ya Ukrayna'dan hemen çekilme çağrısı
- ABD, Ukrayna'ya 2 milyar dolarlık ek güvenlik yardımı yapacak
- "ABD, Ukrayna'daki savaşın en büyük silah kaynağı"
- BM, Türkiye ve Suriye'ye ek yardıma hazır
- Burkina Faso'daki terör saldırısında 51 asker öldürüldü